Książka prezentuje szeroki zakres wiedzy z zakresu genetyki człowieka i zastosowań biologii molekularnej w medycynie. Przedstawione są w niej ważne działy medycyny, w których istotną rolę odgrywa a...
NOWE, ZMIENIONE, POSZERZONE, TRZECIE WYDANIE TEJ KSIĄŻKIJEDYNY NA POLSKIM RYNKU PODRĘCZNIK DIAGNOSTYKI ZAKAŻEŃ BAKTERYJNYCHDIAGNOSTYKA MIKROBIOLOGICZNA PRZEDSTAWIONA W KONTEKŚCIE NAJNOW...
Krótkie wykłady Biochemia, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy temat zaczyn...
FASCYNUJĄCA OPOWIEŚĆ O NAJWAŻNIEJSZYM ORGANIE W NASZYM CIELE Na przestrzeni wieków serce uznawano za siedzibę ludzkich uczuć. Mieściło w sobie duszę, pamięć, emocje, myśli oraz inteligencję....
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka jest jedynym podstawowym podręcznikiem do mikrobiologii na polskim rynku. W rozdziałach opisujących budowę, metabolizm i genetykę prokariotów (II-VI) omówiono zarówno cechy wspólne dla...
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę o:- składzie i funkcjach komórek- energetyce i katalizie przemian biochemicznych- koenzymach, witaminach i związkach pokrewnych- ...
Pełne rozwiązania zadań zawartych w zeszycie chemia nowa matura zbiór zadań dla liceum ogólnokształcącego i technikum - nowa podstawa programowa 2023. Zakres rozszerzony. ...
Jest to tłumaczenie dwunastego wydania bardzo popularnego w świecie podręcznika chemii organicznej, który w niezwykle przystępny sposób pozwala dobrze poznać tę dziedzinę wiedzy i dos...
Dlaczego ryba fugu zabija smakoszy?Czy pasożyty doprowadziły do procesu czarownic z Salem?Kiedy szklanka wody lub soku grejpfrutowego może być przyczyną śmierci?Na te i wiel...
Fizjologia roślin. Wprowadzenie, to podręcznik zawierający podstawową wiedzę z zakresu fizjologii i biologii eksperymentalnej roślin. Przedstawiono w nim:- budowę poszczegó...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Biologia. Vademecum z zadaniami autorstwa Marcina Rabki przeznaczona jest dla uczniów szkół średnich w zakresie rozszerzonym oraz kandydatów na studia medyczne, którzy ...
Biologia. Vademecum z zadaniami autorstwa Marcina Rabki przeznaczona jest dla uczniów szkół średnich w zakresie rozszerzonym oraz kandydatów na studia medyczne, którzy ...
Biologia. Vademecum z zadaniami autorstwa Marcina Rabki przeznaczona jest dla uczniów szkół średnich w zakresie rozszerzonym oraz kandydatów na studia medyczne, którzy ...
Recepturowanie kosmetyków i proces ich wdrożenia to kompendium praktycznej i teoretycznej wiedzy w zakresie projektowania receptur nowych kosmetyków oraz wdrażania ich na rynek europe...
Przedstawiamy najnowszą, zaktualizowaną i poszerzoną (dwutomową) uznaną i popularną na rynku książkę – kompendium dotyczące oczyszczania wody.
Tom 1.Oczyszczani...
Historia botaniki farmaceutycznej to nigdy wcześniej nieopowiedziana historia najstarszej gałęzi wiedzy o leku. Nasycona tysiącami szczegółów, w tym nazwami rzadkich dawnych roślin leczniczych o...
Krótkie wykłady Genetyka, wydanie czwarte, to publikacja dla studentów poszukujących zwięzłego wprowadzenia do tematu lub podręcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Każdy temat zaczyna...