Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysł...
Strączkowe. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz inne wybrane czynniki.Atlas najważniejszych chwastów, chorób i szkodników zagrażając...
Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych.Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat powoduj...
Książka "Atomy: od filozoficznej idei do fizycznej realności" omawia ewolucje postrzegania składowych elementów materii, począwszy od czasów antycznych aż do współcze...
W opracowaniu przedstawiono zagadnienia dotyczące podstawowych aspektów chemii koordynacyjnej. W pracy zostały przedstawione zagadnienia dotyczące nomenklatury, geometrii i izomerii, teorie ...
W pracy przedstawiono w sposób przystępny historie odkryć pierwiastków chemicznych szeregując je nie według miejsc zajmowanych w układzie okresowym, a w oparciu o okres czasu, w kt&oa...
Rzepak ozimy to roślina, która najdłużej znajduje się na polu spośród wszystkich upraw rolniczych. Z tego powodu jest narażona na atak ze strony agrofagów już od wczesnej jesie...