Atlas zawiera bogato zilustrowane opisy 150 gatunków najpopularniejszych ryb akwariowych. Charakterystyki uwzględniają opisy wyglądu i zachowania ryb, ale także sposób rozmnażania ora...
W naszym otoczeniu napotykamy na niezliczoną ilość roślin, które często bezwiednie mijamy, nie zdając sobie sprawy, jak wiele wartości odżywczych w sobie kryją. Z pierwszych młodych zi&oacut...
Książka zawiera 120 przepisów na zdrowotne napoje przygotowane z liści, pędów, kwiatów, korzeni i owoców. W zależności od tego, jakie rośliny wykorzystamy do ich sporząd...
Tajemniczy podwodny świat fascynował ludzi od wieków. Pierwsze wzmianki o hodowli ryb ozdobnych pochodzą z Dalekiego Wschodu, gdzie wśród arystokracji chińskiej i japońskiej istniał z...
Życie codzienne daje nam wiele okazji do stosowania ziół. Do dziś niektóre z nich dostarczają barwników, mogą także konserwować żywność, dodawać aromatycznego smaku potrawom cz...
Wegańska kuchnia jest pyszna! To mieszanka aromatów dojrzewających w słońcu owoców i warzyw, świeżości deszczu i rosy, a także surowości ziemi, która szczodrze wydaje plony. Na...