Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Rozpylanie cieczy jest jednym z najczęściej realizowanych procesów w różnych dziedzinach życia i gospodarki, począwszy od domowego natrysku, a skończywszy na schładzaczu rdzeni w elek...
Zestaw zeszytów przygotowanych z myślą o uczniach planujących zdawać chemię na egzaminie maturalnym oraz tych, którzy chcą studiować na kierunkach medycznych, farmaceutycznych lub inn...
Książka autorstwa dra Zdzisława Głowackiego - to bogaty wybór zagadnień i zadań dla uczniów zamierzających szerzej poznać chemię. Intencją autora było wypełnienie luki występującej po...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zebrane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, ...
"Zagadki chemiczne TUTORa" dra Zdzisława Głowackiego to nowość na rynku wydawniczym. Są to zestawy zagadek chemicznych wzorowanych na testach na inteligencję. Testy te wymagają logicznego...