Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących...
Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek międz...
Większość ludzi wytrzymuje do czterech tygodni na diecie i wraca do nałogu jedzenia. Jak znaleźć motywację przez sto dni? W jaki sposób pokonać wszystkie obawy, lęki i negatywne zachowania, ...
Książka zawiera wiele pożytecznych porad oraz informacji dotyczących prawidłowego żywienia dzieci, a wśród nich:- diety dla dzieci w każdym wieku- jak zadbać o mocne kości-...
Zasady i wskazania co do właściwego żywienia w różnych okresach życiaRola żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i...
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
Chcesz żyć w zgodzie z naturą, lubisz gotować, dbasz, by twoja rodzina odżywiała się zdrowo - ta książka jest dla ciebie. Dowiesz się z niej, że:- warto zatroszczyć o wewnęt...
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.Autorzy omówi...
Książka stanowi ważną pozycję w dziedzinie psychologii klinicznej i zaburzeń odżywiania. Należy podkreślić, iż problematyka postaw u pacjentek z zaburzeniami odżywiania wobec własnego ciała nie był...
Przystępnie napisany poradnik żywieniowy dla chorych na cukrzycę. Omawia aktualny stan wiedzy na temat tej przewlekłej choroby, która dotyka coraz więcej osób. Przyczyny schorzenia, m...
Zmień dietę - wygraj z rakiemNaukowcy niemieccy stwierdzili, że ograniczenie ilości cukru w pożywieniu hamuje lub wręcz zabija komórki rakowe. Prezentowana dieta pozbawia raka po...
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omów...
Książka przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących leczeniu i p...
O złośliwości nowotworu nie decyduje jego pochodzenie ani lokalizacja, lecz przemiana materii. Jeśli zmienimy dietę, możemy dosłownie go zagłodzić.Do zdrowia poprowadzą cię:- szcz...
Podstawowe informacje na temat żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia. Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, ich przetwarzaniu i funkcjonowaniu...
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawo...
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
Opowieść o tym, jak nasza rodzina przeprowadziła się do Francji, wyleczyła się z grymaszenia, skończyła z przekąskami oraz odkryła dziesięć prostych zasad wychowania szczęśliwych i zdrowych smakosz...