Autorzy zapoznają czytelników z nowoczesną fitoterapią, znaczeniem leku roślinnego w leczeniu wielu schorzeń. Część I zawiera charakterystykę chemiczną, biochemiczną i farmakologiczną podstawowych ...
Ciąża wielopłodowa jest szczególnym problemem współczesnej medycyny perinatalnej. W ostatnich kilkudziesięciu latach jej częstość istotnie wzrosła m. in. w konsekwencji wprowadzeni...
Praktyczny podręcznik omawiający zagadnienia związane z chirurgią wielonarządową w ginekologii. Opisuje nie tylko teoretyczne podstawy, warunkujące wybór konkretnej techniki operacyjnej, lec...
W książce Biomechanika w sporcie i ćwiczeniach ruchowych w przystępny sposób przedstawiono zagadnienia tej dziedziny nauki. Nie zawarto w niej jedynie abstrakcyjnych zasad, ale umożliwiono s...
Zawarte w podręczniku wskazówki i zaproponowane techniki oraz terapia ruchem pomocne będą w praktyce każdego terapeuty. Pozwolą w terapii uroginekologicznej udoskonalić oraz zbudować podstaw...
Fizjologia wysiłku to nowoczesny bogato ilustrowany podręcznik, uwzględniający najnowsze zagadnienia z zakresu fizjologii w sporcie. Publikacja jest wypełniona unikatowymi rycinami i grafikami, ...
An excellent, encouraging introduction to French home cooking by an author who combines the best culinary qualities of Gallic versions of Irma Rombauer and Fannie Farmer, with just a dash of Ratato...
The Parisian baguette, crisp, golden and fragrant, is the best known and most iconic of all French loaves. But every region of France, and virtually every town and village, boasts its local special...
Techniki małoinwazyjne w ginekologii plastycznej to doskonałe źródło praktycznej i nowatorskiej wiedzy.Lasery, urządzenia korzystające z radiofrekwencji (RF) czy zogniskowanych u...
Kompletna i rzetelnie opracowana książka kucharska z 1500 przepisami diety ketogenicznej! Idealna dla każdego. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z keto, czy od dawna utrzymu...
Program Karate, dla początkujących, jest wynikiem doświadczeń i poświęcenia wielu krajowych i międzynarodowych instruktorów, którzy zajmują się badaniem organizmów rządzących tą sztuką.Zawiera on p...
Oddajemy do rąk polskiego czytelnika podręcznik, który uzupełnia ważną lukę we współczesnej nauce, opartej w coraz większym stopniu na wielodyscyplinarnym podejściu do zagadnień związ...
Niniejszy podręcznik, przygotowany przez wybitnych polskich specjalistów w dziedzinie ginekologii i położnictwa, jest znakomitym źródłem informacji na temat najnowszych osiągnięć świa...
Autorbestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarn...
The managing culinary director of the Serious Eats website, editor, and author of the James Beard Award–nominated column that informs this massive investigation into the best methods for prep...
Enjoy delicious, healthful Japanese food anytime with this stylish four-color cookbook from the author of the international bestseller Tokyo Cult Recipes, featuring 100 authentic and simple recipes...
As the lines between technology, work, and play become increasingly blurred, it is natural we are drawn towards the simplicity and solace of nature as a salve to our everyday chaos. But what if tha...
Spanish cooks have trusted and relied upon this bible of traditional home cooking ever since it was first published over 40 years ago. True to its original title (1080 recetas de cocina) it contain...
Umiejętnie zwizualizowana informacja to klucz do tego, by dotrzeć do szerokiej grupy odbiorców. Najważniejszym zadaniem jest zdefiniowanie odbiorców i celów oraz wybranie właściwego wykresu do jasn...