Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
W tomie 1 omówiono:- zakres i rolę chemii żywności- budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych- funkcję wody, składników mineralny...
W tomie 2 omówiono:- składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;- rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;- nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodz...
W ósmym wydaniu omówione są najważniejsze zagadnienia dotyczące projektowania, wykonywania oraz eksploatacji instalacji elektrycznych w budownictwie przemysłowym i nieprzemysłowym.
Wydanie ósme ma charakter poradnika, napisanego językiem prostym, zrozumiałym nie tylko dla inżyniera, lecz także dla montera elektryka, studenta i ucznia średniej szkoły technicznej.O...
Książka ta stanowi kompendium praktycznej wiedzy o najważniejszych zagadnieniach dotyczących projektowania, wykonywania oraz eksploatowania instalacji elektrycznych. Opisano w niej zasady działania...
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...
Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.Treść książ...