Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
NONI - OWOC WSZECHCZASÓW!Uzdrawiające właściwości noni, czyli morwy indyjskiej, są znane Polinezyjczykom od stuleci. Kahuni, czyli hawajscy szamani i uzdrowiciele czcili tę rośli...
W monografii „poddano wnikliwej analizie wybrane nowoczesne rozwiązania marketingowe mające zastosowanie w odniesieniu do produktów konsumpcyjnych. Autorzy słusznie zaliczyli do tych r...
W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
Oddajemy pierwsze wydanie specjalistycznego opracowania z serii W gabinecie lekarza specjalisty: choroby zakaźne, które omawia wytyczne Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chor...
Pierwszy numer, pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Joanny Narbutt oraz dr n. med. Małgorzaty Skibińskiej, skierowany do praktykujących dermatologów, alergologów i lekarzy POZ,...
Kolejny numer z serii „W gabinecie lekarza specjalisty. Dermatologia”, pod redakcją prof. dr hab. n. med. Joanny Narbutt oraz dr n. med. Małgorzaty Skibińskiej, został poświęcony nowocz...
Szósty numer pod redakcją naukową prof. Lidii Hirnle skierowany jest do praktykujących ginekologów-położników oraz pediatrów. Konsultacje w dziedzinie ginekologii dzieci...
Pierwszy numer, pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Andrzeja Wysokińskiego skierowany jest do praktykujących kardiologów. Został poświęcony tematowi nowości w kardiologii zabiegowej.<...
Kolejny numer z serii „W gabinecie lekarza specjalisty. Onkologia”, pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. med. Jerzego Wordliczka, dr n. med. Renaty Zajączkowskiej i dr. hab. Jarosława...
Czwarty numer, pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Stanisława Kłęka został poświęcony leczeniu żywieniowemu w onkologii. Publikacja skierowana jest do onkologów, chirurgów oraz...
Kolejny numer z serii „W gabinecie lekarza specjalisty. Onkologia”, pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. med. Pawła Krawczyka, został poświęcony stosowaniu terapii ukierunkowanych mol...
Kolejny numer z serii „W gabinecie lekarza specjalisty. Onkologia”, pod redakcją naukową dr n. med. Agnieszki Jagiełło-Gruszfeld, został poświęcony leczeniu wczesnego i rozsianego raka ...
Trzeci numer, pod redakcją naukową prof. dr hab. n. med. Wojciecha Polkowskiego, skierowany jest do praktykujących lekarzy onkologów, chirurgów, został poświęcony leczeniu wielodyscyp...
Drugi numer pod redakcją naukową dr hab. n. med. Joanny Peradzyńskiej omawia najczęstsze problemy dotyczące układu oddechowego u dzieci. Skierowany jest do pediatrów i lekarzy rodzinnych, a ...
„Nefrologia dziecięca w praktyce pediatry” pod red. prof. dr hab. n. med. Marcina Tkaczyka jest opracowaniem, które w przejrzysty i usystematyzowany sposób przedstawia czę...
Opis wydawniczy:Prezentowana publikacja, poświęcona wybranym aspektom dziejów służby domowej XIX i XX wieku, jest rezultatem konferencji zatytułowanej „Kultura pracy. Służba domo...
Cykl książek Zioła w medycynie to doskonały przewodnik po terapiach uzupełniających. Jest to również merytoryczna podstawa do leczenia objawów chorobowych, fitoterapii schorzeń o łag...