Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Jedyny na polskim rynku podręcznik przygotowujący do międzynarodowego certyfikatu z zakresu "język rosyjski w sferze biznesu"!Przeznaczona specjalnie dla polskiego użytkownika...
Przenikające się sfery: polityczna, społeczna i gospodarcza podlegają nieustannym zmianom, które wpływają na kształt życia społecznego, systemu ekonomicznego, ustroju państwa i jego pozycję ...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.Tom 2 składa się z ...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Polszczyzna na co dzień to poradnik dla osób, które chcą wiedzieć nie tylko, jak mówić i pisać poprawnie, ale jak w ogóle mówić czy pisać w określonych sytuacjach...
Poradnik wyjaśnia wiele wątpliwości językowych, czyni zrozumiałymi wyrazy trudne i rzadko spotykane, odkrywa tajemnice pochodzenia wielu wyrazów, objaśnia zawiłości pisowni oraz interpunkcji...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewodów i kabli elektroenergetycznych, wytwarzania energii elektrycznej, sieci i stacji elektroenergetycznych, elektroenergetyki przemysłowej, g...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
8 foliogramów z barwnymi ilustracjami układów ciała człowiekaGłówny konsultant dr Kurt H. AlbertineJest to książka niezbędna dla studentów oraz os&oacu...
Kurs języka dla całkiem zielonych, by świat nabrał kolorów.Jeśli czarno widzisz swoje szanse na opanowanie angielskiego i masz czerwone oczy od wkuwania reguł? Jesteś całkiem zie...
Przystępny i krótki opis ponad 100 badań laboratoryjnych uporządkowanych alfabetycznie. Precyzyjnie opisane wyniki badań uczą, kiedy są one prawidłowe, co oznaczają wartości przekraczające n...
Kreatywna książka rozwijająca twórczą wyobraźnię u dzieci. Bazgrolopedia dla dziewczynek to zbiór twórczych pomysłów do ćwiczenia kreatywności u dzieci. Pobudza wy...
Jak wdrożyć system controllingu w przedsiębiorstwie - od czego zacząć,Jak zaprojektować koncepcję systemu controllingu,Jak w praktyce powinien wyglądać harmonogram wdrożenia controlling...