Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
"„Las – świątynia życia” to album dla wszystkich kochających leśną przyrodę. Opowiada o życiu lasu zdjęciami wykonanymi przez leśników. W swej pracy wykorzystują oni z...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Nasza planeta jest niezwykle piękna. Wszyscy podziwiają zróżnicowane krajobrazy: bogactwo zieleni na równinach, gęstwinę równikowych lasów, biel himalajskich szczyt&oacu...
Czy akacja jest akacją? Czy bez jest bzem? Dlaczego buk jest magiczny? Dlaczego czarownice uwielbiały brzozowe miotły? Jak zrobić kawę żołędziową i dlaczego powinniśmy ją pić? Czy marynowane skrzyd...
„To najcudowniejsza z map stworzonych dotąd przez ludzkość” – powiedział w 2000 r. prezydent USA Bill Clinton o pierwszym ludzkim genomie odczytanym przez uczonych. Wszyscy spodzi...
Chociaż niełatwo to sobie uzmysłowić, do naszych dalekich przodków należały właśnie rośliny. Organizmy żywe podzieliły się na dwa uzależnione od siebie światy: zwierzęta i rośliny zielone. H...
Leksykon zwierząt Zwierzęta tworzą wielką grupę organizmów wielokomórkowych. Dzielą się na kręgowce (ssaki, ptaki, gady, płazy i ryby) oraz bezkręgowce (owady, pająki, koralowce, rozg...
W szóstym wydaniu znanego i cenionego podręcznika akademickiego Chemia żywności uwzględniono aktualną wiedzę o wpływie chemicznych właściwości składników żywności, dodatków i s...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Świat zaskakuje nas na każdym kroku. Przemierzając miasta, państwa, kontynenty można natrafić na miejsca, obok których nie sposób przejść obojętnie. Album Skarby świata przedstawia n...
Świat zaskakuje nas na każdym kroku. Przemierzając miasta, państwa, kontynenty można natrafić na miejsca, obok których nie sposób przejść obojętnie. Album Skarby świata przedstawia n...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.Tom 2 składa się z ...