Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka zawiera ćwiczenia z kultury języka polskiego i ich rozwiązania. Omawia najbardziej typowe i najczęstsze błędy językowe popełniane przez Polaków. Jest wykładnią normy językowej – wszystkie z...
Poszukiwanie przez ekonomię pragmatyzmu czy umiaru może się jawić jako wielka prowokacja intelektualna, ponieważ w ekonomii zawsze chodzi o pragmatyzm i umiar. Ekonomia czasami święci jednak tryumf...
Reports on Mathematical Physics publish papers in theoretical physics which present a rigorous mathematical approach to problems of quantum and classical mechanics and field theories, relativity an...
Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewodów i kabli elektroenergetycznych, wytwarzania energii elektrycznej, sieci i stacji elektroenergetycznych, elektroenergetyki przemysłowej, g...
Responsywne strony internetowe to podstawa współczesnego podejścia do projektowania. Korzystając tylko z języka HTML oraz arkuszy stylów, każdy element należy opisać osobno. Dzięki te...
Poprzednie wydania tej książki, zatytułowane Wprowadzenie do ekonometrii w przykładach i zadaniach, cieszyły się dużą popularnością wśród czytelników.W obecnej, unowocześn...
Wydawnictwa Naukowo-Techniczne przygotowały kolejne, częściowo zmienione i rozszerzone wydanie drugiego tomu Poradnika inżyniera elektryka.Niniejszy tom zawiera wiadomości dotyczące: przewod&...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Książka jest przeznaczona dla osób, które zamierzają przystąpić do egzaminu ECDL/ICDL Edycja obrazów, Moduł S4, a także dla tych, które chcą poznać podstawy obrób...
Najnowsze wydanie znanej i cenionej encyklopedii. Ponad 400 000 sprzedanych egzemplarzy! Program zawiera: prawie 50 000 aktualnych, napisanych przystępnym językiem haseł, ponad 600 kolo...
Książka jest przeznaczona dla osób, które zamierzają przystąpić do egzaminu ECDL/ICDL Web Editing, Moduł S6, a także dla tych, które chcą poznać podstawy projektowania stron in...
Przenikające się sfery: polityczna, społeczna i gospodarcza podlegają nieustannym zmianom, które wpływają na kształt życia społecznego, systemu ekonomicznego, ustroju państwa i jego pozycję ...
Wideo to dla nas zwykle krótkie, zarejestrowane telefonem filmy albo superprodukcje z ogromną ilością efektów specjalnych. Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś stworzyć filmu, ...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Z grafiką wektorową nie wiążą się wyłącznie proste rysunki złożone z figur geometrycznych, ale też całkiem zaawansowane projekty, nierzadko trójwymiarowe.Wektory, czyli jeszcze więcej ...
Słownik zawiera około 14 000 podstawowych terminów angielskich z dziedziny medycyny, a także dziedzin z nią powiązanych: biologia, biochemia, farmacja, wraz z ich odpowiednikami lub objaśnie...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...