0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Prawdziwa kuchnia japońska

(Twarda)

Proste potrawy, oryginalne smaki

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Prawdziwa kuchnia japońska

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu! Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia. Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania. Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu. Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi. Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon... I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen! „Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju”. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse „Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. „Los Angeles Times” „Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. Christine Muhlke, „The New York Times” „Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. Tara Duggan, „San Francisco Chronicle” „Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. „Booklist” „Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. „Publishers Weekly”

  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788324074945
  • EAN: 9788324074945
  • Liczba stron: 304
  • Wymiary: 20.5x25.0cm
  • Waga: 1.20kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Kurier DPD - dostawa 1 dzień roboczy
    • Punkty odbioru DPD - dostawa 1 dzień roboczy
    • InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • ORLEN Paczka - dostawa 1 dzień roboczy
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Pocztex (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

47,22 zł 69,90 zł
Do koszyka

Roślinna kuchnia polska

Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i schabowego z purée ziemniaczanym i mizerią? Nic nie poprawia wam nastroju tak jak ptasie mleczko, szarlotka z bitą śmietaną albo solid...
35,52 zł 49,00 zł
Do koszyka

Kuchnia Dantego

Trudno w dzisiejszych czasach powiedzieć coś oryginalnego o kuchni, okazuje się bowiem, że wszyscy gotują i że koniecznie muszą podzielić się swoimi osiągnięciami, pisząc książkę kucharską.Na temat kuchni włoskiej jest prawdziwy wysyp literatury ...
42,28 zł 61,99 zł
Do koszyka

Gramatyka japońska Podręcznik z ćwiczeniami Tom 2

Oddawany do rąk Czytelników drugi tom Gramatyki japońskiej powstał nie tylko jako praca własna autorów, ale także dzięki pomocy wielu osób, którym autorzy chcieliby podziękować. Są to opiniujący tom do druku prof. Mikołaj Me...
40,90 zł 59,90 zł
Do koszyka

Human Design. Odkryj swoje prawdziwe ja i żyj w zgodzie z własnym przeznaczeniem

Odkryj, jakim typem energetycznym jesteś, i wykorzystaj tę wiedzę do osiągnięcia sukcesu oraz spełnienia! Zastanawiasz się, jaki jest twój życiowy cel? Co tu robisz? Jak optymalnie pracować, bawić się i nawiązywać relacje? Odpowiedzi na te...
31,46 zł 49,90 zł
Do koszyka

Pańszczyzna. Prawdziwa historia polskiego niewolnictwa

Czy polscy chłopi byli niewolnikami? Odpowiedź jest więcej niż oczywista. O niewolnictwie wspominali nie tylko obrońcy ludności wiejskiej, ale i obcokrajowcy oburzeni polskimi stosunkami. Tak zresztą określał kmieci każdy, kto mówił o nich: chło...
28,68 zł 36,90 zł
Do koszyka

Lady Almina i prawdziwe Downton Abbey

Lady Almina i prawdziwe Downton Abbey prezentuje historię pałacu Highclere oraz jednej z jego najsłynniejszych mieszkanek, Lady Alminy, piątej hrabiny Carnarvon. Oto rzeczywista sceneria wielokrotnie nominowanego do nagród i nagradzanego serialu...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!