Podstawy żywienia człowieka z zadaniami stanowi kompendium wiedzy na temat żywienia człowieka dla studentów dietetyki, żywienia człowieka oraz pokrewnych nauk medycznych lub przyrodniczych.<...
W książce między innymi:- podstawy fizjologii żywienia i diety dostosowane do dyscyplin sportowych, - ocena znaczenia suplementacji w procesie przyrostu masy ciała, - rola wody mi...
Wielka księga specjałów Siostry Anastazji to ponad 400 sprawdzonych przepisów na przystawki, zupy, sałatki, dania mięsne, rybne i warzywne. A co najważniejsze, przyrządzisz je ze skła...
Dieta warzywno-owocowa dr Ewy DąbrowskiejPrzepisy + Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej i co dalej Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej Przepisy na wychodzenie Trzy kro...
Kompletna dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej + domowe sposoby na kiszenie i fermentację Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odkryjesz życiodajną moc smacznych potraw, o...
Wzmocnij swój organizm i zadbaj o siebie! Dieta warzywno-owocowa dr Ewy Dąbrowskiej ® Program na 6 tygodni Zaplanuj swoje posiłki, zmień nawyki i zacznij zdrowo jeść. Oto gotowe rozwiąza...
PrzedmowaInspiracją do powstania tej książki był z jednej strony wzrost liczby publikacji naukowych dowodzących skomplikowanego związku żywienia ze zdrowiem i z rozwojem chorób, a z dr...
Wzajemne oddziaływanie leków i pożywienia jest jeszcze mało poznane. Wyniki badań naukowych wskazują na to, że wiele składników pokarmowych może wchodzić w interakcje z lekami przyjmo...