Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: ...
Pierwszy w Polsce podręcznik z zakresu żywienia człowieka prezentujący żywienie w kontekście zdrowia publicznego.Omówiono w nim: miejsce żywienia w ochronie zdrowia społeczeństwa...
Książka: przedstawia podstawowe zagadnienia dotyczące nadwagi i otyłości, krytycznie analizuje koncepcje teoretyczne stosowane jako podstawy interwencji psychologicznych służących...
Dlaczego postulaty obrońców praw zwierząt wydają się szalone? Skoro zwierzęta zjadają się nawzajem, dlaczego ludzie mieliby robić inaczej? Jaki jest związek międz...
Podłącz się do elektrowni energii i zdrowia! Soki warzywne i owocowe znakomicie wpływają na nasze zdrowie i urodę. Świeżo wyciśnięte, są najbogatszym źródłem witamin, składników miner...
Zasady i wskazania co do właściwego żywienia w różnych okresach życiaRola żywienia w etiopatologii, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i...
Ta interesująca książka, napisana przez doświadczonego profesora odżywiania, pokaże Państwu, co jeść, aby zaspokoić potrzeby organizmu na składniki odżywcze i zapobiec takim problemom zdrowotnym ja...
Wciąż wzrastająca liczba osób chorujących i umierających na zawał serca, chorobę wieńcową, cukrzycę i nowotwory, czyli tzw. choroby cywilizacyjne, jest przerażająca i wcale nie zmniejsza się...
Nałóg jedzenia to pierwsze profesjonalne i kompleksowe opracowanie na temat najbardziej rozpowszechnionego obecnie nałogu, jakim jest uzależnienie od jedzenia. Czy odruchowe sięganie p...
Jest taki kraj, w którym kobiety żyją dłużej, niż gdziekolwiek indziej na ziemi. Wskaźnik otyłości jest tam najniższy spośród krajów rozwiniętych. Czterdziestoletnie kobiety wy...
Witam na moim Boot Camp - obozie dla „rekrutów”. Wiecznie odkładasz dietę na później? Potrzebujesz silnej motywacji? Wojskowy dryl szybko i skutecznie odmieni twoje życie...
Dobrze się odżywiaj. Ciesz się życiem. Zrzucaj zbędne kilogramy.Opracowana przez ekspertów z Kliniki MayoPracując z tysiącami pacjentów, ustaliliśmy, jakim podstawow...
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.Autorzy omówi...
Twój sześciomiesięczny bobas może już przejść na pokarm stały, ale nie masz pojęcia, co mu podać? A może twój czterolatek nie chce jadać warzyw? Chciałabyś uraczyć dzieci czymś innym ...
Książka jest zbiorem artykułów różnych autorów. Wszystkie dotyczą sposobów spożywania pokarmu i napojów oraz związanych z nimi zwyczajów i wierzeń w r&oacu...
Trawa pszeniczna jest jednym z najszerzej wykorzystywanych naturalnych produktów spożywczych – a jej popularność ciągle wzrasta. Bogata w naturalne witaminy, chlorofil i enzymy, kt&oac...
Starzenie się jest nie do uniknięcia, ale starzenie się we właściwy sposób jest sztukę. Jeśli chcesz pozostać w dobrej kondycji jak najdłużej, dłużej żyć, czuć się lepiej i wyglądać młodo mi...
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z k...