Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach
Lektura „obowiązkowa” dla wielbicieli kuchni, osób otwartych na nowe smaki i chętnych do przeżycia niezwykłych wrażeń kulinarnych. Również dla mniej biegłych w sztuce gotowania.
Jadalne kwiaty z feerią barw, bogactwem aromatów i subtelnością zapachów dostarczają niepowtarzalnych wrażeń estetycznych i smakowych. Służą nie tylko do dekoracja potraw, ale również jako przyprawa lub jeden z głównych składników dania.
Zdobycie jadalnych kwiatów nie jest trudne, ponieważ wiele z nich można w prosty sposób hodować nie tylko we własnym ogródku, lecz nawet na balkonie lub parapecie.
W książce Autorka zebrała klasyczne przepisy oraz zupełnie nowe, powstałe z potrzeby chwili, w barwnych kwiatowych aranżacjach. W większości są to bardzo proste dania, łatwe do przygotowania bez specjalistycznych sprzętów czy wyjątkowych umiejętności.