0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Kuchnia bez konserwantów

(Twarda)

czyli wytwarzanie żywności w domu

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Produkt niedostępny
Dodaj do schowka

Kuchnia bez konserwantów

Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak tofu, miso, tempeh czy seitan.

Korzystając z przepisów z niniejszej książki, z radością będziemy robić domowe pierożki, naturalne jogurty i pachnące pieczywo, zamiast kupować mrożonki, zupki w proszku czy batoniki. Odkryjemy też sposoby długiego przechowywania żywności bez stosowania jakichkolwiek dodatków. Dopełnieniem książki jest rozdział poświęcony zorganizowaniu ogródka warzywnego na balkonie, byśmy mogli w sposób ekologicznie zrównoważony samodzielnie hodować wszystko, co potrzebne do zdrowego odżywiania się.

Lisa Casali prowadzi blog ecocucina.org poświęcony żywności ekologicznej, jest autorką książek kulinarnych. Od wielu lat idealnie łączy świadomość ekologiczną z pasją do gotowania i znajomością zasad zdrowego odżywiania. Prowadzi programy telewizyjne dotyczące samodzielnego wytwarzania żywności oraz alternatywnego stylu życia (Rai 1, Rai 3). Jest konsultantką WWF do spraw kampanii na rzecz zrównoważonego odżywiania. Współpracuje z czasopismami i serwisami internetowymi. Niniejsza książka nawiązuje do reprezentowanej przez nią filozofii ograniczenia szkodliwego wpływu człowieka na środowisko poprzez wzrastającą samowystarczalność w kuchni oraz odżywianie się w sposób coraz bardziej świadomy i zdrowy.

Odbiorcy:
- wszyscy, którzy szukają naprawdę zdrowej żywności i chcą wcielać w życie idee ruchów ekologicznych
- osoby, którym choć raz przemknęło przez myśl, że może warto wrócić do źródeł i zacząć przygotowywać posiłki zupełnie samodzielnie, uwalniając się od gotowych produktów wytwarzanych przemysłowo.

  • Kategorie:
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
  • Język wydania: polski
  • ISBN: 9788379710423
  • EAN: 9788379710423
  • Liczba stron: 200
  • Wymiary: 19.5x24.5cm
  • Waga: 0.84kg
  • Tytuł oryginalny: Autoproduzione in cucina
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

39,78 zł 54,90 zł
Do koszyka

Kuchnia Jogina

Piotr Henschke zachęca nas, aby gotowanie traktować, jako medytację, a co za tym idzie, włożyć w to swoje serce. W kuchni może panować gwar lub cisza, możesz słuchać jazzu, rocka lub mantr. Jeśli twoją intencją będzie zadowolenie tych, z którymi...
52,96 zł 57,00 zł
Do koszyka

Współczesna kuchnia podlaska

„Współczesna kuchnia podlaska” przedstawi obyczaje żywieniowe i kulturę kulinarną mieszkańców Podlasia. Gdzie i co jadają codziennie, a co od święta. Jak wygląda współczesna gastronomia, jakie są jej nowe trendy, a co p...
18,73 zł 29,99 zł
Do koszyka

Domowa kuchnia polska

Kuchnia polska przez dłuższy czas pozostawała w cieniu innych kuchni europejskich, chociaż niewątpliwie zasługuje na uwagę i uznanie jako kuchnia dostatnia, smaczna, czasami nawet wyrafinowana, harmonijnie łącząca w sobie różne wpływy kulinarne ...
31,13 zł 49,99 zł
Do koszyka

Kuchnia włoska krok po kroku

Dania kuchni włoskiej są łatwe do przyrządzenia, zdrowe i pełne różnorodnych smaków. Powstają ze świeżych, naturalnych produktów. Każdy znajdzie tu coś dla siebie.Z tej książki – dzięki efektownym fotografiom i pr...
33,68 zł 48,00 zł
Do koszyka

Kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergicznych

Trzymacie w rękach nowe wydanie książki o kuchni dla dzieci według Pięciu Przemian, która po raz kolejny przeszła – nomen omen – przemianę. Wszak własne dzieci nie pozwalają próżnować. Po kilku latach od ostatniego wydania dod...
25,89 zł 39,90 zł
Do koszyka

Małe rączki w kuchni Książka nie tylko kucharska

Dzieci przejmują kuchnię!Książka kucharska, która ułatwi wszystkim rodzicom, dziadkom i opiekunom gotowanie z maluchami w wieku od 1 do 4 lat. Wszystko w tej książce jest przyjazne małym dzieciom i minimalizuje potrzebę interwencji d...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!