Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
Olimpiada Informatyczna ma 25 lat!Pierwsza edycja Olimpiady odbyła się w roku szkolnym 1993/1994 i od tego czasu uczniowie polskich szkół mogą intelektualnie rywalizować wykorzystując ...
Książka pomyślana jako ogniwo pośrednie miedzy matematyką szkoły średniej a matematyką wykładaną na uczelniach wyższych. Napisana prosto i przejrzyście.Autorom chodzi o to, by Czytelnik nie b...
W poradniku podano podstawy frezerstwa z uwzględnieniem tolerancji, pasowań, struktury geometrycznej powierzchni, terminologii i oznaczeń w obróbce skrawaniem oraz charakterystyki procesu fr...
Zbiór zadań z fizyki zawiera ponad 1500 zadań ze wszystkich działów fizyki objętych programem szkół średnich. Każdą grupę zadań z danego tematu poprzedzono krótkim wprow...
Podręcznik zawiera podstawową wiedzę z zakresu regionalnej geografii fizycznej. Znajdują się w nim opisy i krótkie charakterystyki regionów fizycznogeograficznych świata w obrębie kon...
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do prawidłowego zaplanowania i przeprowadzenia procesu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich optymalnej eksploatacji.Poradnik ...
Opisany materiał ma na celu przygotowanie absolwenta do wykonywania zawodu na stanowisku kosmetyczki, manicurzystki, pedicurzystki, podologa, wizażystki oraz do zdobycia uprawnień do prowadzenia wł...