0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Nauki o zdrowiu

Znaleziono: 67 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Wpływ oczyszczonych ścieków komunalnych poddanych dezynfekcji na organizmy wodne - Katarzyna Affek

Wpływ oczyszczonych ścieków komunalnych poddanych dezynfekcji na organizmy wodne

Przedmiotem prezentowanej pracy jest szeroka analiza wpływu dezynfekcji komunalnych ścieków oczyszczonych powodującej efektywną inaktywację mikroorganizmów na biocenozy wodne, przepro...
27,00 zł 30,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nowoczesne metody immobilizacji substancji aktywnych stosowanych w inżynierii chemicznej, materiałowej i środowiska - Sabina Wilkanowicz

Nowoczesne metody immobilizacji substancji aktywnych stosowanych w inżynierii chemicznej, materiałowej i środowiska

Celem powstania niniejszej książki było zestawienie aktualnej wiedzy na temat metod unieruchamiania różnych substancji aktywnych – katalizatorów, enzymów, związków...
33,30 zł 37,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Technologia produktów naftowych - Marcin Przedlacki

Technologia produktów naftowych

Przygotowany w Politechnice Warszawskiej Filii w Płocku skrypt ma być pomocą dydaktyczną dla studentów kierunków związanych z przemysłem naftowym, a autorzy liczą, że będzie służył pr...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Analityczne Techniki Plazmowe - Krzysztof Jankowski

Analityczne Techniki Plazmowe

W prezentowanym skrypcie nie byłoby możliwe nawet krótkie opisanie każdej ze znanych technik plazmowych z uwzględnieniem jej specyfiki, aparatury i przykładów zastosowania. Koncepcja ...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności - Ewa Kisielewska

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Projektowanie procesów technologicznych. Od laboratorium do instalacji przemysłowej - Jerzy Wisialski

Projektowanie procesów technologicznych. Od laboratorium do instalacji przemysłowej

Podręcznik przeznaczony dla studentów i absolwentów wydziałów chemii, inżynierii chemicznej i procesowej oraz innych, zajmujących się projektowaniem, badaniami i przemysłowym w...
32,40 zł 36,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Reakcja przeniesienia wodoru. „Zielona” metoda syntezy alkoholi i aldehydów - Marek Gliński

Reakcja przeniesienia wodoru. „Zielona” metoda syntezy alkoholi i aldehydów

Prezentowana monografia zawiera opis wyników badań reakcji katalitycznego przeniesienia wodoru i jej wykorzystania do syntezy alkoholi, przeprowadzonych przez autora w latach 1982–2019...
29,70 zł 33,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemistry for Environmental Engineering. Laboratory - Agata Piotrowska

Chemistry for Environmental Engineering. Laboratory

This script was created as an auxiliary material for chemistry laboratory classes conducted at Warsaw University of Technology, Faculty of Building Services, Hydro and Environmental Engineering. Th...
22,50 zł 25,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Laboratorium kinetyki procesów przenoszenia w inżynierii chemicznej

Laboratorium kinetyki procesów przenoszenia w inżynierii chemicznej

Redaktor: Eugeniusz Molga
Skrypt przeznaczony jest dla studentów kierunku inżynieria chemiczna i procesowa prowadzonego na Wydziale Inżynierii Chemicznej i Procesowej Politechniki Warszawskiej. Zakres i program ćwicz...
29,70 zł 33,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chemia analityczna. Ćwiczenia laboratoryjne

Chemia analityczna. Ćwiczenia laboratoryjne

Redaktor: Iwona Głuch-Deli
W skrypcie opisane są ćwiczenia laboratoryjne z chemii analitycznej dla studentów podstawowego i zaawansowanego kursu chemii analitycznej1. W rozdziale 1 zamieszczony jest zwięzły opis sposo...
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Laboratorium badania surowców i form kosmetycznych

Laboratorium badania surowców i form kosmetycznych

Redaktor: Tomasz Kobiela
Prezentowany skrypt napisali pracownicy Katedry Biotechnologii Środków Leczniczych i Kosmetyków z myślą o swoich studentach. Powinien on pomóc studentom w dostrzeżeniu i zrozum...
30,60 zł 34,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Konkurs chemiczny dla licealistów. Zbiór zadań - Krzysztof Krawczyk

Konkurs chemiczny dla licealistów. Zbiór zadań

Prowadzony od 36 lat przez Wydział Chemiczny Politechniki Warszawskiej Konkurs Chemiczny dla licealistów składa się z dwóch etapów. W pierwszym uczniowie rozwiązują w domu zada...
27,90 zł 31,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dereń jadalny (Cornus mas L.) - Iwona Szot

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Małgorzata Kostecka

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - Marzena S. Brodowska

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tworzywa ceramiczne. Ćwiczenia laboratoryjne - Agnieszka Jastrzębska

Tworzywa ceramiczne. Ćwiczenia laboratoryjne

Skrypt jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów wydziałów: Inżynierii Materiałowej, Chemicznego, Inżynierii Chemicznej i Procesowej, Mechatroniki oraz wydziałów mechani...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej - Jacek Gawroński

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności - Eugenia Czernyszewicz

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem - Katarzyna Dzida

Plon oraz wartość biologiczna ziela tymianku pospolitego (Thymus vulgaris L.) i cząbru ogrodowego (Satureia hortensis L.) w zależności od żywienia azotem i potasem

Tymianek i cząber należą do roślin zielarskich, których plonowanie i jakość surowca zależą od nawożenia mineralnego, przede wszystkim azotem i potasem. Celem przeprowadzonych badań było okre...
Obliczenia w inżynierii bioreaktorów - Jerzy Bałdyga

Obliczenia w inżynierii bioreaktorów

W skrypcie zaprezentowano metody obliczania bioreaktorów. Przyjęty sposób opisu wykorzystuje metody inżynierii chemicznej do opisu procesów biologicznych. Materiał zawarty w sk...
30,60 zł 34,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 67 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20