„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i medycyny. Ukazuje się od 1991 r. Na łam...
„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i medycyny. Ukazuje się od 1991 r. Na łam...
„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i medycyny. Ukazuje się od 1991 r. Na łam...
Dieta DASH zmniejsza ryzyko rozwoju nadciśnienia, a jeśli ono występuje,pomaga je obniżyć i to już po dwóch tygodniach stosowania.Jest skuteczna zarówno u mężczyzn, jak i kobiet...
Monografia przedstawia czynniki rozwoju przewlekłych powikłań cukrzycy i sposoby unikania ich powstawania. Szczegółowo omówione są predylektory i drogi rozwoju zespołu stopy cukrzycow...
...książka ograniczona jest wyłącznie do danych i poglądów naukowych aktualnie zamieszczanych w prestiżowych pismach naukowych ( wybranych 300-sta prac naukowych) Wybrane celowo nieskompliko...
Niniejszy podręcznik kierowany jest do słuchaczy i absolwentów dwuletniego studium farmaceutycznego, którzy pragną przypomnieć sobie i uporządkować najważniejsze wiadomości przed egza...
Pierwsza wersja tej książki powstała na przełomie marca/kwietnia 2020 r., w wczesnej fazie rozprzestrzenia się wirusa na świecie. Następne pół roku światowego zmagania się z pandemią opr&oa...
„Lek w Polsce” jest czasopismem naukowym - 5 pkt. naukowych - z punktacją IC o zasięgu ogólnopolskim, kierowanym do osób związanych ze środowiskiem polskiej farmacji i med...
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia ...
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie przestawia łat...
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia ...
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia ...
Celem tej broszury jest pokazanie, że nie tak trudno skomponować obiady, które będą zgodne z zasadami diety stosowanej w cukrzycy typu 2, a jednocześnie smaczne, różnorodne oraz szybk...
Spośród zaleceń terapeutycznych oraz profilaktycznych należy wymienić:Ograniczenie żywności wysokoprzetworzonej.Ograniczenie tłuszczu, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego:mas...
Zaproponowane w tej broszurce przepisy są zgodne z zasadami diety zalecanej w cukrzycy i mogą być inspiracją do samodzielnego komponowania posiłku. Zaprezentowane potrawy można wykorzystać jako ele...