0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Ebooki: Biologia, botanika, zoologia

Znaleziono: 107 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Węgiel. Natura i kultura - Ralph Crane

Węgiel. Natura i kultura

Autor: Ralph Crane
Choć w ciągu ostatnich lat, wraz z narastaniem obaw dotyczących zmian klimatycznych, branża węglowa postrzegana jest negatywnie, to jako spadkobiercy rewolucji przemysłowej wszyscy skorzystaliśmy ...
35,91 zł 39,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Transhumanizm - Jakub Chustecki

Transhumanizm

W stronę biopolityki ponowoczesnej

Praca ukazuje meandry definicyjne transhumanizmu oraz jego różne subsystemy. Omawia jego sprzężenie z biopolityką, a także wiążące się z tym potencjalne skutki. Autor próbuje odpowied...
24,03 zł 26,70 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności - Ewa Kisielewska

Ćwiczenia z mikrobiologii ogólnej i mikrobiologii żywności

Podręcznik przeznaczony jest głównie dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, biotechnologii oraz dietetyki. Opracowanie służyć ma zdobyciu usystematyzowanej wiedzy o ...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Atomy. Od filozoficznej idei do fizycznej realności - Jan Grzegorz Małecki

Atomy. Od filozoficznej idei do fizycznej realności

Książka "Atomy: od filozoficznej idei do fizycznej realności" omawia ewolucje postrzegania składowych elementów materii, począwszy od czasów antycznych aż do współcze...
134,91 zł 149,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Antyczny DNA i inżynieria genetyczna - Piotr Węgleński

Antyczny DNA i inżynieria genetyczna

Publikacja poświęcona antycznemu DNA – materiałowi genetycznemu organizmów sprzed setek lub tysięcy lat. aDNA, do niedawna pozostający bardziej w sferze fantastyki naukowej niż reali&o...
16,65 zł 18,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ogrody zwierząt - Aleksandra Jakóbczyk-Gola

Ogrody zwierząt

Staropolskie zwierzyńce i menażerie

W publikacji omówione zostały założenia krajobrazowe o charakterze zwierzyńców i menażerii, powstające w dawnej Rzeczypospolitej dzięki fundacjom królewskim lub magnackim. Zaga...
33,75 zł 37,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Konspekt flory roślin naczyniowych Wyżyny Śląskiej - Andrzej Urbisz

Konspekt flory roślin naczyniowych Wyżyny Śląskiej

Głównym celem opracowania było podsumowanie i weryfikacja danych dotyczących roślin naczyniowych występujących na terenie Wyżyny Śląskiej. Na podstawie literatury, zbiorów zielnikowyc...
58,41 zł 64,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zielona inkluzja, czyli o relacji człowieka z przyrodą, outdoor education i leśnej bajce - Godawa Joanna

Zielona inkluzja, czyli o relacji człowieka z przyrodą, outdoor education i leśnej bajce

Autor: Godawa Joanna
"Zielona inkluzja…" powstała z potrzeby zwrócenia uwagi na relację współczesnego człowieka ze światem natury. To książka o konieczności włączenia się do natury/ wyjś...
17,91 zł 19,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dereń jadalny (Cornus mas L.) - Iwona Szot

Dereń jadalny (Cornus mas L.)

Autor: Iwona Szot
Owoce stanowią nieodzowny element ludzkiej diety. Mogą być spożywane przy każdym posiłku, dostarczając niezbędnych dla naszego organizmu węglowodanów, witamin, błonnika, makro- i mikroelemen...
34,20 zł 38,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe - Małgorzata Kostecka

Nietolerancje i alergie pokarmowe - przyczyny, diagnostyka i postępowanie żywieniowe

Spożywanie pokarmów jest jedną z podstawowych codziennych czynności w ży-ciu człowieka. Coraz częściej jednak różne składniki pokarmowe, na ogół tolerowane przez większość społ...
26,10 zł 29,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej - Marzena S. Brodowska

Produkty pochodzenia roślinnego o zwiększonej wartości odżywczej i lepszej jakości zdrowotnej

W ostatnich latach przemysł żywnościowy dynamicznie się rozwija i dostosowuje do wy-magań i potrzeb coraz bardziej świadomego konsumenta. Oferuje nowe formy produktów żywnościowych jak żywno...
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przejdź na ciemną stronę nocy

Przejdź na ciemną stronę nocy

Środowiskowe i społeczne skutki zanieczyszczenia światłem

Książka jest pokłosiem I Ogólnopolskiej Konferencji na temat zanieczyszczenia świetlnego w podejściu interdyscyplinarnym (astronomicznym, ekologicznym, edukacyjnym i infrastrukturalnym), kt&...
15,03 zł 16,70 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Epiderma liścia – metody analizy wzrostu i kształtu komórek - Joanna Elsner

Epiderma liścia – metody analizy wzrostu i kształtu komórek

Autor: Joanna Elsner
Praca przedstawia wybrane współczesne metody wizualizacji i analizy kształtu komórek roślinnych na przykładzie komórek epidermy i kierowana jest do szerokiego grona student&oac...
22,41 zł 24,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ewolucja - Jerzy Dzik

Ewolucja

Twórcza moc selekcji

Autor: Jerzy Dzik
Znakomite wprowadzenie do nauki o ewolucji, ukazujące powiązania między biologią, fizyką, chemią i geologią a humanistyką. Autor przedstawia ewolucję jako proces fizyczny zachodzący w geologicznym ...
35,37 zł 39,30 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej - Jacek Gawroński

Przewodnik do ćwiczeń z biotechnologii leśnej

Nowoczesna biotechnologia powstała w latach 70. ub. w. Do jej powstania, a póź-niej dynamicznego rozwoju przyczynił się postęp wiedzy, jaki nastąpił w zakresie biolo-gii molekularnej. Osiągn...
28,80 zł 32,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Podstawy biologii molekularnej - Lizabeth A. Allison

Podstawy biologii molekularnej

Obszerny, a zarazem lapidarny w ujęciu poszczególnych zagadnień podręcznik biologii (genetyki) molekularnej. Wyjątkowy wśród innych tego typu pozycji, bo nie tylko prezentuje fakty, a...
81,45 zł 90,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności - Eugenia Czernyszewicz

Kultura bezpieczeństwa w produkcji żywności

Według prognoz, do 2050 r. liczba ludności na naszym globie, którą trzeba będzie wyżywić, zapewniając bezpieczeństwo w łańcuchu żywnościowym, wzrośnie do 9 miliardów [Godfray i in. 20...
35,10 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ancient DNA and Genetic Engineering - Piotr Węgleński

Ancient DNA and Genetic Engineering

Publikacja poświęcona antycznemu DNA (aDNA) – materiałowi genetycznemu organizmów sprzed setek lub tysięcy lat. aDNA, do niedawna pozostający bardziej w sferze fantastyki naukowej niż ...
15,03 zł 16,70 zł
Do koszyka Zobacz więcej
O życiu na żywo - Magdalena Fikus

O życiu na żywo

Biologia według Delty

Zbiór felietonów, pióra znakomitej popularyzatorki nauki prof. Magdaleny Fikus, publikowanych na łamach miesięcznika Delta w latach 2010–2018. Autorka pisze m.in. o dziec...
15,03 zł 16,70 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Diversity of forest vegetation of the Silesian Foothills / Zróżnicowanie roślinności leśnej Pogórza Śląskiego - Magdalena Zarzycka

Diversity of forest vegetation of the Silesian Foothills / Zróżnicowanie roślinności leśnej Pogórza Śląskiego

Praca jest dwujęzyczną monografią naukową z zakresu fitosocjologii. Zostało w niej kompleksowo przedstawione zagadnienie zróżnicowania roślinności leśnej Pogórza Śląskiego – jed...
40,41 zł 44,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Znaleziono: 107 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20