0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 26 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Historia polskiego smaku - Outlet - Maja Łozińska - 38 %

Historia polskiego smaku - Outlet

Kuchnia / Stół / Obyczaje

„Historia olskiego smaku” opowiada o tysiącu lat polskiej kuchni, o jej dziejach od początku naszej państwowości aż po czasy PRL-u! Przedstawia nie tylko zmieniające się przez wieki men...
OUTLET
48,95 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Outlet - Joanna Szwacka-Mokrzycka - 38 %

Paradygmaty rozwoju konsumpcji żywności w Polsce - Outlet

"W opracowaniu Autorka zaprezentowała problematykę rozwoju konsumpcji żywności w Polsce, a więc ważną i stale aktualną. (…) Praca może mieć duże walory informacyjne (przeglądowe, statys...
OUTLET
36,56 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Odroczony rozrost - Outlet - 38 %

Odroczony rozrost - Outlet

Technologia w piekarni

Redaktor: Hans Huber
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia?Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścici...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mięso i przetwory drobiowe - Outlet - Praca zbiorowa - 38 %

Mięso i przetwory drobiowe - Outlet

Technologia, higiena, jakość

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji - Outlet - Joanna Furgalińska - 38 %

Polska kuchnia Rozsmakuj się w tradycji - Outlet

„Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjn...
OUTLET
36,56 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Istota ryżu - Outlet - Michael Booth - 38 %

Istota ryżu - Outlet

O duszy japońskiego jedzenia

Autor: Michael Booth
Poznajcie oszałamiające bogactwo japońskiej kuchni – jej smaków, zapachów i rytuałów! Autor książki Sushi i cała reszta po dziesięciu latach zapragnął wrócić do Ja...
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Szkodliwe substancje w żywności - Outlet - Sikorski Zdzisław E. - 38 %

Szkodliwe substancje w żywności - Outlet

Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe ...
OUTLET
61,35 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Biotechnologia żywności - Outlet - Arnold - 38 %

Biotechnologia żywności - Outlet

Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na...
OUTLET
61,35 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Bezpieczeństwo i jakość żywności - Outlet - Stanisław Kowalczyk - 38 %

Bezpieczeństwo i jakość żywności - Outlet

Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z ...
OUTLET
55,14 zł 89,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Smaki dwudziestolecia - Outlet - Maja Łozińska - 38 %

Smaki dwudziestolecia - Outlet

Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety

Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kul...
OUTLET
42,75 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jedz módl się jedz - Outlet - Michael Booth - 38 %

Jedz módl się jedz - Outlet, czyli...

Książka (miękka ze skrzydełkami)
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka
Jedz módl się jedz - Outlet - Michael Booth - 38 %

Jedz módl się jedz - Outlet

czyli jak przypadkiem znalazłem spokój, równowagę i oświecenie.

Autor: Michael Booth
Trzy fakty naznaczają los każdego faceta:urodził się, kiedyś umrze i któregoś dnia z pewnością będzie chciał kupić szybki motocykl.Kiedy mężczyzna robi się zrzędliwy, cyniczny i ...
OUTLET
24,16 zł 39,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności - Outlet - Samir Dani - 38 %

Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności - Outlet

Autor: Samir Dani
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym.Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchamidostaw w sektorze żywnościowym oraz...
OUTLET
48,95 zł 79,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet,...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Żywienie człowieka Tom 1 - Outlet

Podstawy nauki o żywieniu

Redaktor: Jan Gawęcki
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet - Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa - O...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet - Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa - Outlet

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, p...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet - Marian Grzymisławski

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2 - Outlet

Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Inżynieria procesowa i aparatura p...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego - Outlet

Redaktor: Lewicki Piotr P.
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standard&o...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Outlet

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia ...

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Outlet

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności - Outlet

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważnie...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 2 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 2 - Outlet

Biologiczne właściwości składników żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Chemia żywności Tom 1 - Outlet - Praca zbiorowa

Chemia żywności Tom 1 - Outlet

Główne składniki żywności

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Edukacja żywieniowa - Outlet - Isobel R. Contento

Edukacja żywieniowa - Outlet

Książka (miękka)
OUTLET
Niedostępny
Edukacja żywieniowa - Outlet - Isobel R. Contento

Edukacja żywieniowa - Outlet

Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność program&o...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 26 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20