0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 34 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Chocolate Spoon: Italian Sweets from the Silver Spoon - 18 %

The Chocolate Spoon: Italian Sweets from the Silver Spoon

Wydawca: Phaidon Press
A masterclass in baking and working with chocolate, the Italian way – the latest title in the prestigious Silver Spoon familyThe Silver Spoon kitchen is known throughout the world...
152,98 zł 186,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Spain - Ines Ortega - 18 %

Spain

Książka (twarda)
171,98 zł 209,00 zł
Do koszyka
Spain - Ines Ortega - 18 %

Spain

Wydawca: Phaidon Press
Spanish cooks have trusted and relied upon this bible of traditional home cooking ever since it was first published over 40 years ago. True to its original title (1080 recetas de cocina) it contain...
171,98 zł 209,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Classic French Recipes - Ginette Mathiot - 18 %

Classic French Recipes

Książka (twarda)
171,98 zł 209,00 zł
Do koszyka
Classic French Recipes - Ginette Mathiot - 18 %

Classic French Recipes

Wydawca: Phaidon Press
An excellent, encouraging introduction to French home cooking by an author who combines the best culinary qualities of Gallic versions of Irma Rombauer and Fannie Farmer, with just a dash of Ratato...
171,98 zł 209,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
French Regional Breads - Mouette Barboff - 12 %

French Regional Breads

Książka (twarda)
157,98 zł 179,00 zł
Do koszyka
French Regional Breads - Mouette Barboff - 12 %

French Regional Breads

The Parisian baguette, crisp, golden and fragrant, is the best known and most iconic of all French loaves. But every region of France, and virtually every town and village, boasts its local special...
157,98 zł 179,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Slow Food Fast Cars - Massimo Bottura - 18 %

Slow Food Fast Cars

Wydawca: Phaidon Press
Welcome to Casa Maria Luigia, Massimo Bottura and Lara Gilmore’s idyllic guest house in the Italian countryside Lara Gilmore and Massimo Bottura – the renowned chef behind t...
173,62 zł 212,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Designing Coffee

Designing Coffee, New Coffee Place...

Książka (twarda)
189,33 zł 207,00 zł
Do koszyka
Designing Coffee

Designing Coffee

New Coffee Places and Branding

Wydawca: Gestalten
Over the past few years, the world of coffee has kickstarted a movement of cultural and creative influence. From unique jute bags, logos, or merchandise—cafes, roasters, and coffee shops arou...
189,33 zł 207,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Francja na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Francja na talerzu

Wydawca: Znak
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana? Kto mieszka w serze casgiu merzu? Czy tosty...
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Najlepsza książka kucharska KETO - 35 %

Najlepsza książka kucharska KETO

zawierająca 1500 prostych przepisów na różnorodne dania kuchni ketogenicznej

Wydawca: Vital
Kompletna i rzetelnie opracowana książka kucharska z 1500 przepisami diety ketogenicznej! Idealna dla każdego. Niezależnie od tego, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z keto, czy od dawna utrzymu...
167,94 zł 259,20 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The Silver Spoon - 19 %

The Silver Spoon

Książka (skórzana)
173,58 zł 213,00 zł
Do koszyka
The Silver Spoon - 19 %

The Silver Spoon

Wydawca: Phaidon Press
The Silver Spoon, the most influential and successful Italian cookbook of the last 50 years, is now available in a brand new revised edition. Originally published in 1950, it became an instant clas...
173,58 zł 213,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Italia na talerzu

Książka (twarda)
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka
Italia na talerzu - Francois-Regis Gaudry - 27 %

Italia na talerzu

Wydawca: Znak
JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz. WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii. Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wyk...
168,28 zł 229,99 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Menu Design in Europe - Steven Heller - 22 %

Menu Design in Europe

Książka (twarda)
191,98 zł 247,00 zł
Do koszyka
Menu Design in Europe - Steven Heller - 22 %

Menu Design in Europe

Autor: Steven Heller
Wydawca: Taschen
A culinary and graphic travelogue through EuropeJim Heimann’s new book on Menu Design in Europe is a mouthwatering feast for the eyes, featuring hundreds of European menus from the earl...
191,98 zł 247,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet - Krystyna Iwanow - 38 %

Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Outlet

Wiedza na temat prawidłowego komponowania codziennej diety staje się coraz bardziej potrzebna, szczególnie w aspekcie zapobiegania chorobom powstającym w wyniku nieodpowiedniego sposobu żywi...
OUTLET
191,46 zł 309,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
India Cookbook - Pushpesh Pant - 19 %

India Cookbook

Książka (twarda)
162,17 zł 199,00 zł
Do koszyka
India Cookbook - Pushpesh Pant - 19 %

India Cookbook

Autor: Pushpesh Pant
Wydawca: Phaidon Press
India is the first comprehensive guide to Indian cooking, with over 1,000 recipes covering every aspect of India's rich and colourful culinary heritage. Unlike many other Indian cookbooks, it is wr...
162,17 zł 199,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Chef, La Grenouillere - Alexandre Gauthier

Chef, La Grenouillere

Książka (kartonowa)
Niedostępny
Chef, La Grenouillere - Alexandre Gauthier

Chef, La Grenouillere

Wydawca: Abrams
A new book by acclaimed French chef Alexandre Gauthier, owner of the extraordinary restaurant La Grenouillere, awarded two Michelin stars, in northern France Welcome to La Grenouillere, the acclaim...
Niedostępny
Zobacz więcej
Menu Design in America - Jim Heimann

Menu Design in America

Wydawca: Taschen
Gastronomy meets graphics, in this irresistible collection of American menus from the mid-19th century to the 1980s. Not only an excellent insight into our evolving eating habits, this lineup of so...
Niedostępny
Zobacz więcej
Shuk - Einat Admony

Shuk

Książka (twarda)
Niedostępny
Shuk - Einat Admony

Shuk

With Shuk, home cooks everywhere can now inhale the fragrances and taste the flavors of the vivacious culinary mash-up that is today’s Israel. The book takes you deeper into this trending cui...
Niedostępny
Zobacz więcej
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Książka (twarda)
Niedostępny
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Autor: Alice Hart
Wydawca: Square Peg
Discover this modern vegetarian bible for delicious, nutritious food. Perfect for lifelong vegetarians, and those just getting started.Alice Hart is a food expert and an incredibl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chateau Cantemerle - Valerie Labadie

Chateau Cantemerle

Książka (twarda)
Niedostępny
Chateau Cantemerle - Valerie Labadie

Chateau Cantemerle

Wydawca: Abrams
This book invites readers to discover an exceptional wine grown in the French region of Bordeaux. Chateau Cantemerle, which has been a vineyard since the Middle Ages, has a unique history full of m...
Niedostępny
Zobacz więcej
French Pâtisserie

French Pâtisserie, Master Recipes ...

Książka (twarda)
Niedostępny
French Pâtisserie

French Pâtisserie

Master Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

Wydawca: Flammarion
French pâtisserie — from a flaky croissant in the morning to a raspberry macaron with tea or a layered Opéra cake after dinner — provides the grand finale to every memorabl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Budmo! - Anna Voloshyna

Budmo!

Recipes from a Ukrainian Kitchen

Wydawca: rizzoli
Celebrate the rich culture of Ukrainian cuisine with these traditional Eastern European recipes infused with a fresh, contemporary approach for today’s home kitchen, from one of today’s...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 34 pozycje
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20