0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 146 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Polish’d - Michal Korkosz - 12 %

Polish’d

Modern vegetarian cooking from global Poland
Wydawca: The Experiment
More than 100 vegetarian recipes celebrate the global flavor of today’s trend-setting Polish cuisine—all stunningly photographed. Michał Korkosz, the award-winning author of Fresh from ...
Książka (twarda)
122,98 zł 140,00 zł
Do koszyka
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Książka
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka
The Complete Book of French Cooking - Vincent Boué - 25 %

The Complete Book of French Cooking

Wydawca: Flammarion
Designed for use as a home cooking class, this essential guide to mastering French culinary techniques and recipes features:•575 ILLUSTRATIONS, including 400 step-by-step photographs
Książka (twarda)
139,97 zł 186,00 zł
Do koszyka
Ketogeniczna Biblia - Jacob Wilson - 32 %

Ketogeniczna Biblia

Autor: Jacob Wilson
Wydawca: Vital
W tej książce naukowcy, oferują kompleksowe spojrzenie na dietę ketogeniczną, terapię ketonową oraz szybkie i skuteczne spalanie tłuszczu. Godnym uwagi jest fakt, że efekty działania diety bogatej ...
Książka (twarda)
114,86 zł 169,90 zł
Do koszyka
French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

French Boulangerie Recipes and Techniques from the Ferrandi School of Culinary Arts

A complete baking course from the world-renowned professional culinary school École Ferrandi Paris, dubbed the “Harvard of gastronomy” by Le Monde newspaper.From crun...
Książka (twarda)
137,58 zł 149,00 zł
Do koszyka
The Vegan Air Fryer - Niki Webster

The Vegan Air Fryer

Autor: Niki Webster
Healthy Eating Made Simple.This quick-and-easy cookbook makes healthy meal prep, and eating more veg, effortless.Everyone will love these delicious, vibrant breakfasts, sn...
Książka (twarda)
105,98 zł 117,00 zł
Do koszyka
Salt, Fat, Acid, Heat - Samin Nosrat - 30 %

Salt, Fat, Acid, Heat

Mastering the Elements of Good Cooking
Autor: Samin Nosrat
While cooking at Chez Panisse at the start of her career, Samin Nosrat noticed that amid the chaos of the kitchen there were four key principles that her fellow chefs would always fall back on to m...
Książka (twarda)
111,29 zł 159,00 zł
Do koszyka
Pasta Grannies - Vicky Bennison - 15 %

Pasta Grannies

Comfort Cooking
Wydawca: Hardie Grant
Spending time with our family and friends has never felt so important - and so often this means cooking for the ones you love. Who better to take inspiration from than Pasta Grannies who have spent...
Książka (twarda)
109,64 zł 129,00 zł
Do koszyka
The Science of Cooking - Stuart Farrimond - 13 %

The Science of Cooking

Wydawca: DK
Which vegetables should you eat raw? How do you poach the perfect egg? And should you keep your eggs in the fridge? Food scientist Dr Stuart Farrimond answers all these questions - and many more li...
Książka (twarda)
102,37 zł 117,00 zł
Do koszyka
Wine Folly Magnum Edition - Justin Hammack - 15 %

Wine Folly Magnum Edition

Wydawca: Penguin Books
Want to pick the perfect wine for dinner? Red, white or Rose? Dry or Fruity? Spanish or Portuguese? Become the expert with Wine Folly's Magnum Edition: The Master Guide.It will take you...
Książka (twarda)
133,97 zł 158,00 zł
Do koszyka
Italian Coastal - Amber Guinness

Italian Coastal

Recipes and stories from where the land meets the sea
Welcome to the Tyrrhenian Sea, home to la dolce vita, sun-drenched islands and seaside towns where even the simplest trattoria has an effortless glamour. Following on from the success of her first ...
Książka (twarda)
149,00 zł
Do koszyka
The Mediterranean Cook A year of seasonal eating - Meni Valle - 10 %

The Mediterranean Cook A year of seasonal eating

Autor: Meni Valle
Escape to the Mediterranean with Meni Valle’s celebration of the fresh and flavour-packed cuisine of the region, with more than 75 vegetarian recipes. From roasted eggplants and tangy articho...
Książka (twarda)
124,19 zł 138,00 zł
Do koszyka
Fitwaffle's No-Bake Baking - Eloise Head - 10 %

Fitwaffle's No-Bake Baking

Easy oven-free recipes including cheesecakes, traybakes...
Autor: Eloise Head
Wydawca: Ebury Press
Who doesn’t love a no-bake? From cheesecakes, ice cream and truffles to desserts made on the hob, in a microwave and air fryer, not one of these recipes needs you to turn on your oven. In thi...
Książka (twarda)
106,98 zł 119,00 zł
Do koszyka
At Nonna’s Table - Paola Bacchia - 10 %

At Nonna’s Table

One Italian family’s recipes, shared with love
Autor: Paola Bacchia
Step into the warm and welcoming kitchen of Nonna Livia with Paola Bacchia’s cookbook, At Nonna’s Table.Inspired by her Mamma Livia’s cherished recipes, Paola present...
Książka (twarda)
119,69 zł 133,00 zł
Do koszyka
The Silver Spoon Pasta - 18 %

The Silver Spoon Pasta

Authentic Italian Recipes
Wydawca: Phaidon Press
The definitive collection of pasta recipes featuring this most iconic and popular Italian ingredient from the experts at the prestigious Silver Spoon KitchenPasta is the perfect food. L...
Książka (twarda)
130,97 zł 159,00 zł
Do koszyka
Fun dining. Prosto i genialnie - Przemysław Klima - 27 %

Fun dining. Prosto i genialnie

Wydawca: Znak
Fun Dining. Prosto i genialnie Fun dining – tak Przemysła Klima, pierwszy i jedyny w Polsce szef kuchni restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin, mówi o tym, co robi w kuchni. Fun dini...
Książka (twarda)
109,74 zł 149,99 zł
Do koszyka
Pavlova : Favorite Recipes from La Meringaie, Paris

Pavlova : Favorite Recipes from La Meringaie, Paris

Wydawca: Abrams
The luscious, fruit-and-cream-filled glory of the pavlova The pavlova: a crisp, melt-in-the-mouth meringue spread with cream that is delicately flavored and whipped to magical lightness then topped...
Książka (miękka ze skrzydełkami)
109,88 zł 119,00 zł
Do koszyka
Tartine: Revised Edition - Elisabeth Prueitt - 16 %

Tartine: Revised Edition

A Classic Revisited 68 All-New Recipes + 55 Updated Fav...
Wydawca: Chronicle Books
This brilliantly revisited and beautifully rephotographed book is a totally updated edition of a go-to classic for home and professional bakers—from one of the most acclaimed and inspiring ba...
Książka (twarda)
134,98 zł 160,00 zł
Do koszyka
Nanban - Tim Anderson - 15 %

Nanban

Autor: Tim Anderson
Wydawca: Square Peg
Think of a bowl of ramen overflowing with toppings and texture and flavour, gyoza full of umami and spice, or meltingly soft pork belly buns. Currently exploding on the UK scene by way of street-fo...
Książka (twarda)
133,97 zł 158,00 zł
Do koszyka
Legendary Dinners - Anne Petersen - 16 %

Legendary Dinners

From Grace Kelly to Jackson Pollock
Autor: Anne Petersen
Wydawca: Prestel
This sumptuous blend of recipes with cultural history is a dinner invitation you won’t want to pass up.Chances are you weren’t invited to the wedding of Grace Kelly an...
Książka (twarda z obwolutą)
134,98 zł 160,00 zł
Do koszyka
Znaleziono: 146 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20