0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 38 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Pasta Grannies - Vicky Bennison - 18 %

Pasta Grannies

Comfort Cooking

Wydawca: Hardie Grant
Spending time with our family and friends has never felt so important - and so often this means cooking for the ones you love. Who better to take inspiration from than Pasta Grannies who have spent...
106,38 zł 129,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Little Green Kitchen - David Frenkiel

Little Green Kitchen

Simple vegetarian family recipes

Wydawca: Hardie Grant
Like most families, David and Luise know that the road to feeding your children isn't always a straight one. They have raised three kids while writing their acclaimed vegetarian cookbooks and have ...
112,49 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Lanka Food - 19 %

Lanka Food

Książka (twarda)
121,42 zł 149,00 zł
Do koszyka
Lanka Food - 19 %

Lanka Food

Wydawca: Hardie Grant
Lanka Food is a comprehensive guide to Sri Lankan cooking from acclaimed Sydney chef and restaurateur O Tama Carey.Sitting on the edge of the Indian Ocean, just below India, is a tiny t...
121,42 zł 149,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Mezcla - Ixta Belfrage - 19 %

Mezcla, Recipes to excite

Książka (twarda)
127,13 zł 156,00 zł
Do koszyka
Mezcla - Ixta Belfrage - 19 %

Mezcla

Recipes to excite

Autor: Ixta Belfrage
Wydawca: Ebury Press
'One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in ...
127,13 zł 156,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
On the Himalayan Trail - Romy Gill - 35 %

On the Himalayan Trail

Książka (twarda)
103,34 zł 159,00 zł
Do koszyka
On the Himalayan Trail - Romy Gill - 35 %

On the Himalayan Trail

Autor: Romy Gill
Wydawca: Hardie Grant
In On The Himalayan Trail Indian food writer and chef, Romy Gill, tells the story of Kashmir and Ladakh's unique and tantalising cuisine sharing over 80 extraordinary recipes that can be recreated ...
103,34 zł 159,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi Flavour - Ixta Belfrage - 12 %

Ottolenghi Flavour

Wydawca: Ebury Press
Flavour-forward, vegetable-based recipes are at the heart of Yotam Ottolenghi’s food.In this stunning new cookbook Yotam and co-writer Ixta Belfrage break down the three factors t...
100,67 zł 114,77 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Falastin: A Cookbook - Yotam Ottolenghi - 19 %

Falastin: A Cookbook

Wydawca: Ebury Press
‘This lavish compendium of Palestinian recipes… photographed so vividly you can almost smell the freshly chopped parsley.’ The Times‘a vibrant collection of rec...
119,79 zł 147,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Plenty - Yotam Ottolenghi - 13 %

Plenty

Książka (twarda)
101,16 zł 116,76 zł
Do koszyka
Plenty - Yotam Ottolenghi - 13 %

Plenty

Wydawca: Ebury Press
With his fabulous restaurants and bestselling Ottolenghi Cookbook, Yotam Ottolenghi has established himself as one of the most exciting talents in the world of cookery and food writing. This exclus...
101,16 zł 116,76 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nopi - Yotam Ottolenghi - 44 %

Nopi

Książka (twarda)
102,60 zł 184,00 zł
Do koszyka
Nopi - Yotam Ottolenghi - 44 %

Nopi

Wydawca: Ebury Press
NOPI: THE COOKBOOK includes over 120 of the most popular dishes from Yotam’s innovative Soho-based restaurant NOPI. It’s written with long-time collaborator and NOPI head chef Ramael Sc...
102,60 zł 184,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Jerusalem - Yotam Ottolenghi - 19 %

Jerusalem

Książka (twarda)
101,58 zł 125,01 zł
Do koszyka
Jerusalem - Yotam Ottolenghi - 19 %

Jerusalem

Wydawca: Ebury Press
Winner of the Observer Food Monthly Cookbook of the Year 2013.Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi are the men behind the bestselling Ottolenghi: The Cookbook. Their chain of restaurants is famou...
101,58 zł 125,01 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi: The Cookbook - Yotam Ottolenghi - 19 %

Ottolenghi: The Cookbook

Wydawca: Ebury Press
'Ottolenghi changed the way we cook in this country just as surely and enduringly as Elizabeth David’s A Book of Mediterranean Food had in 1950. It brought into our kitchens bold flavours, a ...
128,76 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Ottolenghi SIMPLE - Yotan Ottlenghi - 16 %

Ottolenghi SIMPLE

Książka (twarda)
101,27 zł 120,50 zł
Do koszyka
Ottolenghi SIMPLE - Yotan Ottlenghi - 16 %

Ottolenghi SIMPLE

Wydawca: Ebury Press
Bursting with colourful photography, Ottolenghi SIMPLE showcases Yotam’s standout dishes that will suit whatever type of cooking you find easy – whether that’s getting wonderful f...
101,27 zł 120,50 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Scandinavian Green - Trine Hahnemann

Scandinavian Green

Książka (twarda)
Niedostępny
Scandinavian Green - Trine Hahnemann

Scandinavian Green

Wydawca: Hardie Grant
Scandinavian Green is a beautifully inspiring exposition of eating plants. In this timely book, Trine has created naturally inspiring recipes that make fruit and veg shine so brightly that home coo...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Whole Chicken - Carl Clarke

The Whole Chicken

Książka (twarda)
Niedostępny
The Whole Chicken - Carl Clarke

The Whole Chicken

Autor: Carl Clarke
Wydawca: Hardie Grant
Carl Clarke has garnered the reputation from his industry peers and the general public alike as an authority and advocate on cooking ethically reared chicken. What he doesn't know about chicken isn...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Chicken Soup Manifesto - Jenn Louis

The Chicken Soup Manifesto

Książka (twarda)
Niedostępny
The Chicken Soup Manifesto - Jenn Louis

The Chicken Soup Manifesto

Autor: Jenn Louis
Wydawca: Hardie Grant
The Chicken Soup Manifesto is a celebration of one of the most widely interpreted, humble and beloved dishes the world over: chicken soup. With more than 100 recipes dedicated to this one special m...
Niedostępny
Zobacz więcej
From the Veg Patch - Kathy Slack

From the Veg Patch

Książka (twarda)
Niedostępny
From the Veg Patch - Kathy Slack

From the Veg Patch

Autor: Kathy Slack
Wydawca: Ebury Press
Everyday recipes that make vegetables the star of the showKathy Slack takes us through a year in her veg patch in this celebration of her ten favourite things to grow and eat.
Niedostępny
Zobacz więcej
Ikaria - Meni Valle

Ikaria

Książka (twarda)
Niedostępny
Ikaria - Meni Valle

Ikaria

Autor: Meni Valle
Wydawca: Hardie Grant
A collection of recipes and stories from the Mediterranean island of longevity. In the northern Aegean Sea lies the Greek island of Ikaria, where blue Mediterranean waters lap against a mountainous...
Niedostępny
Zobacz więcej
Super Natual Simple - Heidi Swanson

Super Natual Simple

Książka (miękka)
Niedostępny
Super Natual Simple - Heidi Swanson

Super Natual Simple

Autor: Heidi Swanson
Wydawca: Hardie Grant
Super Natural Simple, from Heidi Swanson, the James Beard Award-winning author and beloved food writer behind well known food blog 101 Cookbooks, offers more than 120 whole-food, vegetarian recipes...
Niedostępny
Zobacz więcej
Tortellini at Midnight - Emiko Davies

Tortellini at Midnight

Książka (twarda)
Niedostępny
Tortellini at Midnight - Emiko Davies

Tortellini at Midnight

Autor: Emiko Davies
Wydawca: Hardie Grant
Sometime in the 1950s, Emiko Davies nonno-in-law began the tradition of ringing in the new year with tortellini al sugo. He served it along with spumante and a round of tombola, and sparked a trend...
Niedostępny
Zobacz więcej
New York Times Cooking - Sam Sifton

New York Times Cooking, No-Recipe ...

Książka (zintegrowana)
Niedostępny
New York Times Cooking - Sam Sifton

New York Times Cooking

No-Recipe Recipes

Autor: Sam Sifton
Wydawca: Ebury Press
You Don't Need a Recipe. Really, You Don't.Sam Sifton, founding editor of New York Times Cooking, makes cooking easy with this handy book of delicious dishes.Find inspiratio...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 38 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20