0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Designing Coffee

Designing Coffee, New Coffee Place...

Książka (twarda)
189,33 zł 207,00 zł
Do koszyka
Designing Coffee

Designing Coffee

New Coffee Places and Branding

Wydawca: Gestalten
Over the past few years, the world of coffee has kickstarted a movement of cultural and creative influence. From unique jute bags, logos, or merchandise—cafes, roasters, and coffee shops arou...
189,33 zł 207,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Spill the Beans - Lani Kingston

Spill the Beans

Książka (twarda)
Niedostępny
Spill the Beans - Lani Kingston

Spill the Beans

Autor: Lani Kingston
Wydawca: Gestalten
Coffee is the world’s cup. Over 2.25 billion are brewed, sipped, and savored daily. A loyal companion and energetic facilitator of every day, coffee has sprouted an entire cafe culture and a ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Delicious Wintertime: - Markus Sämmer

Delicious Wintertime:

The Cookbook for Cold Weather Adventures

Wydawca: Gestalten
When the temperature drops, out come the winter sweaters, and our appetites for snowy adventures and warm, hearty meals. Alpine-inspired breakfasts kick-start an active day, while thermos-fillers a...
Niedostępny
Zobacz więcej
On Beer and Food - Colin Eick

On Beer and Food

The Gourmet’s Guide to Recipes and Pairings

Wydawca: Gestalten
Beer is still widely underestimated. It is a taste-intensive and surprisingly versatile accompaniment to good food—often better suited than wine. When a strong companion for a meal is needed,...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia żydowska - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kitchen Kulture - Michelle Galindo

Kitchen Kulture

Książka (twarda)
Niedostępny
Kitchen Kulture - Michelle Galindo

Kitchen Kulture

Wydawca: Gestalten
The kitchen is the new living room: a space for social gathering, collaborative cooking, event hosting, and communal dining. Undergoing immense transformation through time and continually adapting ...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik "1001 win, które warto spróbować" pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki.Opisy ...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Wydawca: Muza
Książka przedstawia 1001 piw w całej ich krasie, od piw beczkowych po tradycyjne piwo z gatunku ale, przez gastronomiczne przysmaki po silnie chmielone trunki. Wszystkie one są piwami światowej kla...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska, Smaki, t...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Smaki, tradycje, receptury

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Wydawca: Rea
Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organiza...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik „1001 win, które warto spróbować” pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki. Opisy win...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja an...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20