0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Żywienie człowieka Tom 1 - 15 %

Żywienie człowieka Tom 1

Podstawy nauki o żywieniu
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Książka
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka
Legendary Dinners - Anne Petersen - 21 %

Legendary Dinners

From Grace Kelly to Jackson Pollock
Autor: Anne Petersen
Wydawca: Prestel
This sumptuous blend of recipes with cultural history is a dinner invitation you won’t want to pass up.Chances are you weren’t invited to the wedding of Grace Kelly an...
Książka (twarda z obwolutą)
126,20 zł 160,00 zł
Do koszyka
Sourdough - Martina Goernemann - 17 %

Sourdough

Wydawca: Prestel
Sourdough bread, delicious, tangy, satisfying, is one of life's real pleasures, but like all good things, it takes time. In this journey through the world of sourdough bread baking, Martina Goernem...
Książka (twarda)
114,68 zł 139,00 zł
Do koszyka
New European Baking - Laurel Kratochvila - 19 %

New European Baking

99 Recipes for Breads, Brioches and Pastries
Wydawca: Prestel
From sweet to savory, basic breads to fancy pastry, this elegant and thoroughly modern cookbook distills centuries of European tradition and heritage into mouthwatering recipes that home bakers can...
Książka (twarda)
112,46 zł 138,00 zł
Do koszyka
Butter Passion - Jean-Yves Bordier - 19 %

Butter Passion

Wydawca: Abrams
This book is dedicated to butter-an everyday yet noble food. Here is the history of butter, butter lore, the stages of butter-making, butter's properties, and its uses in French cooking. You will l...
Książka (twarda)
145,87 zł 179,00 zł
Do koszyka
Painting the Plate - Felicity Souter - 30 %

Painting the Plate

52 Recipes Inspired by Great Works of Art from Mark Rot...
Wydawca: Prestel
This unique cookbook pairs artistic masterpieces with effortless recipes that will turn your dining room table into a feast for the eyes and the palate.Filled with gorgeous photog...
Książka (twarda)
112,27 zł 160,00 zł
Niedostępny
Chef, La Grenouillere - Alexandre Gauthier - 19 %

Chef, La Grenouillere

Wydawca: Abrams
A new book by acclaimed French chef Alexandre Gauthier, owner of the extraordinary restaurant La Grenouillere, awarded two Michelin stars, in northern France Welcome to La Grenouillere, the acclaim...
Książka (kartonowa)
186,62 zł 229,00 zł
Niedostępny
Chateau Cantemerle - Valerie Labadie - 19 %

Chateau Cantemerle

Wydawca: Abrams
This book invites readers to discover an exceptional wine grown in the French region of Bordeaux. Chateau Cantemerle, which has been a vineyard since the Middle Ages, has a unique history full of m...
Książka (twarda)
162,17 zł 199,00 zł
Niedostępny
Pepper - 35 %

Pepper

Wydawca: Abrams
Pepper is an essential seasoning, but one that is easy to take for granted. Here, Erwann de Kerros, a professional spice hunter, and food writer Benedicte Bortoli introduce the vast varieties of pe...
Książka (twarda)
115,80 zł 179,00 zł
Niedostępny
Paladares - von Bremzen Anya

Paladares

Recipes Inspired by the Private Restaurants of Cuba
Wydawca: Abrams
The first book to tell the mesmerizing story of the new Cuban cuisine. A narrative and visual feast from James Beard Award-winning writer Anya von Bremzen and photographer Megan Fawn Schlow-with mo...
Książka (twarda)
125,10 zł 139,00 zł
Niedostępny
Edukacja żywieniowa - Outlet - Isobel R. Contento - 37 %

Edukacja żywieniowa - Outlet

Oddajemy do rąk Czytelników pierwszy w Polsce podręcznik edukacji żywieniowej. Książka Isobel Contento to kompendium wiedzy o tym, jak projektować, realizować i oceniać skuteczność program&o...
Książka (miękka)
OUTLET
125,37 zł 199,00 zł
Niedostępny
Znaleziono: 11 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20