0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
The Green Cookbook - Rukmini Iyer - 12 %

The Green Cookbook

Easy Vegan & Vegetarian Dinners

Autor: Rukmini Iyer
Wydawca: Square Peg
75 new and ingenious plant-led recipes that help get delicious dinners on the table with even less effort and even more delicious flavour.Rukmini Iyer changed the way we eat when she st...
104,98 zł 119,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Sobremesa - Susana Villasuso

Sobremesa

Tasty Mexican Recipes for Every Day

Wydawca: Square Peg
In Mexico, ‘sobremesa’ – which translates to ‘over the table’ – is all about enjoyment. It is the tradition of relaxing at the dining table with loved ones, shar...
123,52 zł 129,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Nanban - Tim Anderson - 17 %

Nanban

Książka (twarda)
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka
Nanban - Tim Anderson - 17 %

Nanban

Autor: Tim Anderson
Wydawca: Square Peg
Think of a bowl of ramen overflowing with toppings and texture and flavour, gyoza full of umami and spice, or meltingly soft pork belly buns. Currently exploding on the UK scene by way of street-fo...
130,38 zł 158,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Książka (twarda)
Niedostępny
The New Vegetarian - Alice Hart

The New Vegetarian

Autor: Alice Hart
Wydawca: Square Peg
Discover this modern vegetarian bible for delicious, nutritious food. Perfect for lifelong vegetarians, and those just getting started.Alice Hart is a food expert and an incredibl...
Niedostępny
Zobacz więcej
Taverna - Georgina Hayden

Taverna

Książka (twarda)
Niedostępny
Taverna - Georgina Hayden

Taverna

Wydawca: Square Peg
Greek Cypriot food is a melting pot of delicious flavours: simple Mediterranean salads; classic ingredients like feta, a squeeze of lemon and fresh oregano; cinnamon-infused stews; orange-blossom s...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Książka (twarda)
OUTLET
Niedostępny
Kuchnia żydowska - Outlet - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska - Outlet

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia żydowska - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia żydowska - G.A. Dubowis

Kuchnia żydowska

Autor: G.A. Dubowis
Wydawca: Rea
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik "1001 win, które warto spróbować" pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki.Opisy ...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Książka (miękka ze skrzydełkami)
Niedostępny
1001 piw których warto spróbować

1001 piw których warto spróbować

Wydawca: Muza
Książka przedstawia 1001 piw w całej ich krasie, od piw beczkowych po tradycyjne piwo z gatunku ale, przez gastronomiczne przysmaki po silnie chmielone trunki. Wszystkie one są piwami światowej kla...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska, Smaki, t...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska

Smaki, tradycje, receptury

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Wydawca: Rea
Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organiza...
Niedostępny
Zobacz więcej
1001 win których warto spróbować

1001 win których warto spróbować

Redaktor: Neil Beckett
Wydawca: Muza
Przewodnik „1001 win, które warto spróbować” pomoże podjąć decyzję, jakie wino do jakiej potrawy wybrać. Książka zawiera opisy najlepszych win oraz ich roczniki. Opisy win...
Niedostępny
Zobacz więcej
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja an...

Książka (twarda z obwolutą)
Niedostępny
Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska - Hanna Szymanderska

Prawdziwa kuchnia polska wersja angielska

Wydawca: Rea
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „ oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20