0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 29 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Pierogi - Zuza Zak - 18 %

Pierogi

Książka (twarda)
82,48 zł 100,00 zł
Do koszyka
Pierogi - Zuza Zak - 18 %

Pierogi

Autor: Zuza Zak
Wydawca: Hardie Grant
"As far as I'm concerned, this is a book of bliss!" - Nigella LawsonThe essential cookbook for preparing perfect Polish dumplings at home.Delve deep into regional ...
82,48 zł 100,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Obfitość Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy - Yotam Ottolenghi - 22 %

Obfitość Wegetariańska kuchnia autora Jerozolimy

Wydawca: AMF
Bestseller „New York Timesa”Kulinarna książka roku według prestiżowego „Observer Food Monthly”WEGETARIAŃSKA KUCHNIA AUTORA JEROZOLIMY NIE TYLKO DLA JAROSZY!
54,41 zł 69,90 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Butter - Martin.James

Butter

Comforting, Delicious, Versatile

Autor: Martin.James
Wydawca: Hardie Grant
Butter is the essential book for anyone who loves to cook with this glorious, versatile ingredient. Through over 130 original recipes, James Martin presents some of his favourite new dishes and cla...
Niedostępny
Zobacz więcej
Modern Pressure Cooking - Catherine Phipps

Modern Pressure Cooking

The Comprehensive Guide to Stovetop and Electric Cookers, with Over 200 Recipes

Wydawca: Hardie Grant
'Who better as a guide to using them, whether stovetop or electric models, than the Queen of pressure cooking... Catherine Phipps. As someone who is in the wasteful habit of using mine ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Mabu Mabu An Australian Kitchen Cookbook - Nornie Bero

Mabu Mabu An Australian Kitchen Cookbook

Autor: Nornie Bero
Wydawca: Hardie Grant
In Mabu Mabu, charismatic First Nations chef Nornie Bero champions the tastes of native flavours in everyday cooking by unlocking the secrets of Australian herbs, spices, vegetables and fruits. Nor...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Shortcut Cook - Rosie Reynolds

The Shortcut Cook

Książka (twarda)
Niedostępny
The Shortcut Cook - Rosie Reynolds

The Shortcut Cook

Wydawca: Hardie Grant
It's a myth that to make the very best versions of classic dishes, they have to be prepared from scratch. It's actually a well-known fact in the food industry that chefs have always used shortcuts....
Niedostępny
Zobacz więcej
Torta della Nonna - Emiko Davies

Torta della Nonna

A Collection of the Best Homemade Italian Sweets

Autor: Emiko Davies
Wydawca: Hardie Grant
Torta della Nonna brings together 55 of the best Italian sweet recipes from Emiko Davies' books, Florentine, Acquacotta and Tortellini at Midnight, plus five brand new recipes. Across eight chapter...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Urban Vegetable Patch - Grace Paul

The Urban Vegetable Patch

Książka (twarda)
Niedostępny
The Urban Vegetable Patch - Grace Paul

The Urban Vegetable Patch

Autor: Grace Paul
Wydawca: Hardie Grant
The Urban Vegetable Patch is an eco-friendly guide to growing green, no matter your space. Starting with how to set-up your own vegetable patch up – be it on a windowsill, a balcony or even a...
Niedostępny
Zobacz więcej
Behind the Bar - Alia Akkam

Behind the Bar

Książka (twarda)
Niedostępny
Behind the Bar - Alia Akkam

Behind the Bar

Autor: Alia Akkam
Wydawca: Hardie Grant
Behind the Bar shines a light on 50 signature cocktails from the most iconic hotel bars across the world, appealing to tried-and-true cocktail lovers and design aficionados alike. Recipes from some...
Niedostępny
Zobacz więcej
Roasting Tray Magic - Sue Quinn

Roasting Tray Magic

Książka (twarda)
Niedostępny
Roasting Tray Magic - Sue Quinn

Roasting Tray Magic

Autor: Sue Quinn
Wydawca: Hardie Grant
One roasting tray, one complete meal - no fuss, and minimal washing up!Move over one-pot: one-tray is the quickest, easiest way to make fast, tasty meals in the oven. You can make entire family sup...
Niedostępny
Zobacz więcej
Fantastic Eats! & how to cook them

Fantastic Eats! & how to cook them

Książka (twarda)
Niedostępny
Fantastic Eats! & how to cook them

Fantastic Eats! & how to cook them

Wydawca: Hardie Grant
This is the book for children aged 5 and upwards who are keen to get into the kitchen and start cooking but don't want boring grown-up cookbooks. Angellica Bell has not only spent years as a presen...
Niedostępny
Zobacz więcej
How to be Sugar Free and Keep Your Friends - Megan Davies

How to be Sugar Free and Keep Your Friends

Autor: Megan Davies
Wydawca: Hardie Grant
"You're being healthy, eating in a more considered manner and, most importantly, you've never felt better. So why is it still so tricky to navigate life as a sugar-free diner? From going out f...
Niedostępny
Zobacz więcej
Salad Feasts - Elliott Dennison Jessica

Salad Feasts

How to assemble the perfect meal

Wydawca: Hardie Grant
The wonderful thing about making a salad is that it's a relaxed, stress-free way of cooking, with endless possibilities for customisation. By simply adding in a handful of toasted nuts, something s...
Niedostępny
Zobacz więcej
Chinese Takeaway in 5 - Kwoklyn Wan

Chinese Takeaway in 5

Książka (twarda)
Niedostępny
Chinese Takeaway in 5 - Kwoklyn Wan

Chinese Takeaway in 5

Autor: Kwoklyn Wan
Wydawca: Hardie Grant
Kwoklyn Wan is back with 80 classic Chinese dishes that use only five ingredients. Alongside a basic store cupboard of five essentials - salt, pepper, soy sauce, sugar and oil - you can make a feas...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Nordic Baker - Sofia Nordgren

The Nordic Baker

Książka (twarda)
Niedostępny
The Nordic Baker - Sofia Nordgren

The Nordic Baker

Wydawca: Hardie Grant
Winner of the best International/Regional Cookbook at the Guild of Food Writers Awards 2022In The Nordic Baker, Sofia Nordgren guides you through a year of plant-based Nordic cakes, bun...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Burger Book - BBQ DJ

The Burger Book

Książka (zintegrowana)
Niedostępny
The Burger Book - BBQ DJ

The Burger Book

Autor: BBQ DJ
Wydawca: Hardie Grant
From the no 1 bestselling author DJ BBQ comes the definitive burger book.This is the only burger book you'll ever need - the only burger book you'll ever want! And it's not just beef bu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Ferment For Good - Sharon Flynn

Ferment For Good

Ancient Foods for the Modern Gut: The Slowest Kind of Fast Food

Autor: Sharon Flynn
Wydawca: Hardie Grant
The ancient art of fermenting is finding new popularity again as modern science and trends discover the importance of gut health for overall wellbeing. Ferment for Good is a guide to discovering th...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Modern Preserver's Kitchen - Kylee Newton

The Modern Preserver's Kitchen

Książka (twarda)
Niedostępny
The Modern Preserver's Kitchen - Kylee Newton

The Modern Preserver's Kitchen

Autor: Kylee Newton
Wydawca: Hardie Grant
In this collection of delicious and inspiring recipes, Kylee will keep you on track in making the most of seasonal produce to make both sweet and savoury goodness. A beautiful book. ― Peter Gordon<...
Niedostępny
Zobacz więcej
Happy Vegan Food

Happy Vegan Food

Książka (twarda)
Niedostępny
Happy Vegan Food

Happy Vegan Food

Wydawca: Hardie Grant
In Happy Vegan Food, Bettina Campolucci Bordi shares a collection of easy and delicious plant-based recipes that anyone can incorporate into their busy life.With recipes including Hearty Buckwheat ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Sourdough from scratch - James Morton

Sourdough from scratch, Slow Down,...

Książka (zintegrowana)
Niedostępny
Sourdough from scratch - James Morton

Sourdough from scratch

Slow Down, Make Bread

Autor: James Morton
Wydawca: Hardie Grant
From Scratch: Sourdough features recipes and top tips on everything you need to know to make your own sourdough from scratch. For homebakers, sourdough is the true test of every aspiring bread-make...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 29 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20