0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 10 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Kuchnia grecka - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia grecka

Książka (twarda)
117,00 zł 130,00 zł
Do koszyka
Kuchnia grecka - Barbara Jakimowicz-Klein

Kuchnia grecka

Wydawca: Astrum
Książka Kuchnia grecka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein nawiązuje do podstawowych tradycji, z których wywodzi się każda kuchnia śródziemnomorska. Ogólnie kuchnia grecka postr...
117,00 zł 130,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Wybierz sobie piwo. - Jerzy Gibadło - 35 %

Wybierz sobie piwo.

Przewodnik po stylach piwnych

Wydawca: Dragon
Przewodnik po stylach piwnych to pierwsza na polskim rynku książka poświęcona stylom piwnym, opisująca wszystkie style, również te, które pojawiły się na rynku jako najnowsze trendy. ...
64,88 zł 99,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Przysmaki kuchni myśliwskiej - Henryk Dębski - 40 %

Przysmaki kuchni myśliwskiej

Wydawca: Dragon
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkic...
90,49 zł 149,95 zł
Do koszyka Zobacz więcej
French Cooking at Home - Magnier Moreno Marianne - 34 %

French Cooking at Home

Wydawca: HarperCollins
Master the art of classic French cuisine with this stunning cookbook filled with 100 recipes, infographics, dozens of step-by-step color photographs, and a handy illustrated glossary.In...
131,89 zł 199,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
BOSH! - Henry Firth

BOSH!

Książka (twarda)
Niedostępny
BOSH! - Henry Firth

BOSH!

Wydawca: HarperCollins
Want to cook ridiculously good plant-based food from scratch but have no idea where to start? With over 140 incredibly easy and outrageously tasty all plants meals, BOSH! The Cookbook will be your ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Every Day. - Emma Galloway

Every Day.

My Darling Lemon Thyme

Autor: Emma Galloway
Wydawca: HarperCollins
Over 100 vegetarian recipes, flavour-packed + gluten-freeSpiced pumpkin snacking cake, Pea, mint + halloumi fritters, Mushroom + lentil lasagne, and Roasted strawberry + ginger 'ice cream' are amon...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Wydawca: Dragon
Wielka księga przepisów polskiej kuchni wzbogacona praktycznymi poradami oraz ciekawostkami kulinarnymi. Interesujące zestawienie dwóch trendów żywieniowych: tradycyjnych przep...
Niedostępny
Zobacz więcej
Polskie nalewki - Łukasz Fiedoruk

Polskie nalewki

Książka (twarda)
Niedostępny
Polskie nalewki - Łukasz Fiedoruk

Polskie nalewki

Wydawca: Dragon
Seria: EXPERT
W Polsce nalewki były robione od wieków, a sekrety receptur przekazywano z pokolenia na pokolenie. Ostatnio znów rośnie ich popularność – w dużej mierze są to domowe rarytasy, k...
Niedostępny
Zobacz więcej
Kuchnia świata

Kuchnia świata

Książka (twarda)
Niedostępny
Kuchnia świata

Kuchnia świata

Wydawca: Dragon
Książka Kuchnia świata przedstawia najpopularniejsze potrawy pochodzące z Europy, Azji, Afryki i obu Ameryk.Czytelnik znajdzie tu mnóstwo przepisów na pyszne i łatwe do przygoto...
Niedostępny
Zobacz więcej
Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wielka księga polskich produktów r...

Książka (twarda)
Niedostępny
Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wielka księga polskich produktów regionalnych

Wydawca: Dragon
Seria: DOBRA KUCHNIA
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kra...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 10 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20