0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Polskie nalewki - Outlet - Łukasz Fiedoruk - 40 %

Polskie nalewki - Outlet

Wydawca: Dragon
Seria: EXPERT
W Polsce nalewki były robione od wieków, a sekrety receptur przekazywano z pokolenia na pokolenie. Ostatnio znów rośnie ich popularność – w dużej mierze są to domowe rarytasy, k...
Książka (twarda)
OUTLET
38,96 zł 64,94 zł
Niedostępny
Kawa Sekrety baristy - Outlet - 40 %

Kawa Sekrety baristy - Outlet

Redakcja: Longina Rutkowska
Wydawca: RM
Nie wyobrażasz sobie początku dnia lub spotkania towarzyskiego bez filiżanki aromatycznej kawy z pysznymi dodatkami? Zastanawiałeś się kiedykolwiek, jak profesjonalny barista wyczarowuje niezwykłe ...
Książka (miękka)
OUTLET
23,94 zł 39,90 zł
Niedostępny
Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Outlet - Michelle Berriedale-Johnson - 40 %

Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa - Outlet

Wydawca: RM
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu – to znaczy wyeliminowanie z niej...
Książka (miękka)
OUTLET
20,94 zł 34,90 zł
Niedostępny
Nóż w kuchni Sekrety szefa kuchni - Outlet - 40 %

Nóż w kuchni Sekrety szefa kuchni - Outlet

Sekrety szefa kuchni
Wydawca: RM
Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować – na co dzień w domu...
Książka (twarda)
OUTLET
23,94 zł 39,90 zł
Niedostępny
Wypiekanie chleba Krok po kroku - Outlet - Dan Lepard - 40 %

Wypiekanie chleba Krok po kroku - Outlet

Wydawca: RM
Z książki dowiesz się, jak tradycyjnymi metodami i z wykorzystaniem najlepszych składników upiec wiejskie pieczywo na zakwasie, klasyczne francuskie bagietki, włoską focaccię, pikantne boche...
Książka (miękka)
OUTLET
20,94 zł 34,90 zł
Niedostępny
Whisky leksykon smakosza - Outlet - David Wishart - 40 %

Whisky leksykon smakosza - Outlet

Autor: David Wishart
Wydawca: RM
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także d...
Książka (twarda)
OUTLET
35,94 zł 59,90 zł
Niedostępny
Whisky - leksykon smakosza - Outlet - David Wishart - 40 %

Whisky - leksykon smakosza - Outlet

Autor: David Wishart
Wydawca: RM
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także d...
Książka (twarda)
OUTLET
35,94 zł 59,90 zł
Niedostępny
Wędliny i pasztety - Outlet - Franz Doppler - 40 %

Wędliny i pasztety - Outlet

Domowy wyrób
Wydawca: RM
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domo...
Książka (miękka)
OUTLET
20,94 zł 34,90 zł
Niedostępny
Wino Jak zostać znawcą - Outlet - Richard Kitowski - 40 %

Wino Jak zostać znawcą - Outlet

Redakcja: Anna Wieczorek
Wydawca: RM
Wino zostało stworzone po to, aby dostarczać nam przyjemności, a Ty wiesz jedynie tyle, że jest czerwone, różowe lub białe; słodkie albo wytrawne. Ale jak i gdzie się je produkuje, jak powin...
Książka (miękka)
OUTLET
23,94 zł 39,90 zł
Niedostępny
Domowy wyrób nabiału - Outlet - Kathy Farrell-Kingsley - 40 %

Domowy wyrób nabiału - Outlet

Wydawca: RM
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują got...
Książka (miękka)
OUTLET
23,94 zł 39,90 zł
Niedostępny
Gotowanie w kombiwarze i parowarze - Outlet - Georg Ferencsin - 40 %

Gotowanie w kombiwarze i parowarze - Outlet

Wydawca: RM
Delikatne i zdrowe gotowanie na parzeW książce pokazano, w jaki sposób za pomocą jednego urządzenia, parowaru lub kombiwaru, które zdobywają swoje miejsce we współczesnej...
Książka (miękka)
OUTLET
20,94 zł 34,90 zł
Niedostępny
Sushi i sashimi - Outlet - Rosalba Gioffre - 40 %

Sushi i sashimi - Outlet

Wydawca: RM
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.W książc...
Książka (miękka)
OUTLET
20,94 zł 34,90 zł
Niedostępny
Znaleziono: 12 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20