0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki kucharskie

Na rynku wydawniczym pojawiają się ciągle nowe pozycje z zakresu kulinariów, wychodzące naprzeciw potrzebom czytelniczek i czytelników poszukujących przepisów na zdrowe potrawy, obfitujące w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania składniki, witaminy i minerały. Odbiorcy nie są już skazani na jeden rodzaj kuchni i ograniczone produkty.

Wydawnictwo Lekarskie PZWL w ofercie księgarni medycznej zebrało pozycje dotyczące kuchni, które nastawione są na długofalowe poprawienie dobrostanu konsumentów. Specjaliści są zgodni w holistycznym podejściu do zdrowia człowieka, z czego wynika otoczenie szczególną troską sfery dietetyki i żywienia. Aby zachować pełnię zdrowia należy zadbać o przygotowywanie pełnowartościowych posiłków i umiar w żywieniu.

Również proces leczenia rozmaitych schorzeń można usprawnić, włączając w kurację odpowiednią dietę. Takie przypadłości, jak insulinooporność, endometrioza, refluks przełyku czy zespół jelita drażliwego wymagają od pacjenta stosowania się do szczególnych wytycznych żywieniowych, a od lekarza przedstawienia pacjentowi alternatywnego planu dietetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem konkretnych produktów wykluczonych. Aby ułatwić proces zaznajamiania się z nowymi zasadami i by łatwiej było wprowadzić w życie przepisy dostosowane do jednostki, przygotowaliśmy dla Państwa ofertę książek kucharskich tematycznie sprofilowanych do tematyki alergii pokarmowych i nietolerancji, który uzupełniliśmy o publikacje zaznajamiające z dziedziną mikrobiologii drobnoustrojów jelitowych.

Leczenie dietą przynosi nadzieję pacjentom o zaostrzonym przebiegu choroby, osobom, które tracą nadzieję na długotrwałe efekty. Zdrowe żywienie powinno zacząć funkcjonować w świadomości pacjentów i lekarzy jako podwaliny pod dalsze kuracje i zabiegi medyczne. Oczywiście odpowiednia dieta nie może być lekarstwem na wszystkie dolegliwości, a pacjenci powinni pozostawać w stałym kontakcie z lekarzem, jednak zbilansowane posiłki mogą łagodzić objawy, a w niektórych przypadkach nawet całkowicie wyeliminować problem.

Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ofertą księgarni internetowej PZWL w dziedzinie książek kucharskich i poradników z przepisami. Zbiór publikacji jest stale aktualizowany o nowe pozycje, by uwzględnić potrzeby osób z różnymi przypadłościami i zadbać o zróżnicowanie w zakresie ofert diet prozdrowotnych.

Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Have You Eaten? - Verna Gao

Have You Eaten?

Książka (twarda)
95,98 zł 104,00 zł
Do koszyka
Have You Eaten? - Verna Gao

Have You Eaten?

Autor: Verna Gao
Wydawca: DK
Sumptuous Asian cooking has never been simplerJoin Verna Gao of @vernahungrybanana as she shares more than 70 of her all-time favourite Asian-inspired recipes. Whether you're craving 10...
95,98 zł 104,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
East Winds - Riaz Phillips - 39 %

East Winds

Książka (twarda)
78,99 zł 130,00 zł
Do koszyka
East Winds - Riaz Phillips - 39 %

East Winds

Autor: Riaz Phillips
Wydawca: DK
What’s inside: A celebration of the lesser known Caribbean culture, rooted in tales and memories of the history and heritage of the eastern reaches of the Caribbean.The hidden Car...
78,99 zł 130,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Beer A Tasting Course - Mark Dredge

Beer A Tasting Course

Książka (twarda)
94,34 zł 104,00 zł
Do koszyka
Beer A Tasting Course - Mark Dredge

Beer A Tasting Course

Autor: Mark Dredge
Wydawca: DK
Develop your palate and become your own beer expert.Beer is brewed in a dizzying variety of styles, available to enjoy like never before. Let's drink to this diversity with a new apprec...
94,34 zł 104,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Science You Can Eat - Stefan Gates

Science You Can Eat

Książka (twarda)
Niedostępny
Science You Can Eat - Stefan Gates

Science You Can Eat

Autor: Stefan Gates
Wydawca: DK
Discover the seriously impressive science that goes on every time you cook or eat. This children's book explores the science of food by asking questions you're hungry to know the answers to, and pu...
Niedostępny
Zobacz więcej
Children's Quick & Easy Cookbook - Angela Wilkes

Children's Quick & Easy Cookbook

Książka (twarda)
Niedostępny
Children's Quick & Easy Cookbook - Angela Wilkes

Children's Quick & Easy Cookbook

Autor: Angela Wilkes
Wydawca: DK
A perfect first cookbook to start your kitchen adventure, with more than 60 recipes for young chefs to try.Feel right at home in the kitchen with this first cookbook for budding chefs! ...
Niedostępny
Zobacz więcej
The Science of Spice - Stuart Farrimond

The Science of Spice

Książka (twarda)
Niedostępny
The Science of Spice - Stuart Farrimond

The Science of Spice

Wydawca: DK
Transform your dishes from bland and boring to punchy and flavoursome with this definitive guide to spices.Spice up your home cooking! Taking the periodic table of spices as a starting ...
Niedostępny
Zobacz więcej
Modern Flexitarian

Modern Flexitarian

Książka (twarda)
Niedostępny
Modern Flexitarian

Modern Flexitarian

Wydawca: DK
Transition to a plant-based diet without giving up meat and dairy completely. If you're concerned about your health and the environment but aren't quite ready to commit to a fully vegetarian or veg...
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 7 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20