Seria powstała z myślą o dzieciach ze specyficznymi trudnościami w czytaniu i pisaniu. Rodzice mogą dzieciom bardzo pomóc stać się uczniami chodzącymi do szkoły bez lęku i obaw i przeżywając...
Podręcznik przeznaczony do nauki technologii we wszelkiego typu szkołach odzieżowych. Polecamy go także uczniom liceum profilowanego o profilu: kreowanie ubiorów, blok tematyczny; technologi...
Książka jest przewodnikiem dla nauczycieli, którzy nie mają jeszcze dużego doświadczenia we współpracy z rodzicami i trochę się jej obawiają. Może tez być użyteczna dla tych pedagog&o...
Dzięki naszym scenariuszom godzin wychowawczych nie tylko przeprowadzicie Państwo ciekawe lekcje wychowawcze, ale też skutecznie wpłyniecie na postawy swoich uczniów i na relacje z nimi. Być...
Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opano...
Podręcznik 3 to adaptacja kolejnego podręcznika z cyklu PRZYGODA Z KLASĄ dla uczniów ze specyficznymi potrzebami edukacyjnymi. Jego tematyka przewodnia to różnorodność zjawisk f...
Opracowane scenariusze poza dokładnie opisanym tokiem lekcji zawierają także praktyczne porady dotyczące przygotowania i przebiegu zajęć, materiały pomocnicze, źródłowe, karty pracy itp.
Publikacja jest podzielona na dwie części. Pierwsza dostarcza wiedzę teoretyczną z zakresu zjawiska stresu i sposobów minimalizacji jego negatywnych skutków. Jest ona przeznaczona dla...
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Numer dopuszczenia: 15/2005
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia)....
Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności pot...
Zeszyt ćwiczeń do nauki języka angielskiego zawodowego w gastronomii obejmuje następujące treści: zawody i czynności w branży gastronomicznej, produkty spożywcze i dania, procesy technologiczne, ak...
Opracowane scenariusze poza dokładnie opisanym tokiem lekcji zawierają także praktyczne porady dotyczące przygotowania i przebiegu zajęć, materiały pomocnicze, źródłowe, karty pracy itp.
Książka Marty Rzadkiewicz pt. "Mamo, tato! idę do przedszkola" jest ciekawą próbą przybliżenia rodzicom i wychowawcom prawidłowości rozwoju dziecka. Znaleźć tu można również...