Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb...
Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składni...
W książce szeroko i wyczerpująco omówiono wszystkie ważne zagadnienia związane z ciążą porodem i pielęgnacją małego dziecka w okresie pierwszych trzech lat życia. Jak rozpoznać, że zbliża si...
Mały, utalentowany i pełen niespożytej energii pies, jakim jest Parson Russell Terrier, został wyhodowany z przeznaczeniem do polowań. Choć nie wszystkie teriery Parson Russell miały sposobność pop...
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres...
CIĄŻA, PORÓD, MACIERZYŃSTWOKompletny poradnik od poczęcia do szóstego roku życia dzieckakonsultowany i polecany przez Polskie Towarzystwo PołożnychKiedy ...
W codziennym życiu z dziećmi rodzice muszą się stale mierzyćz trudnymi sytuacjami: faza przekory, konflikty pomiędzy rodzeństwem, problemy w szkole czy nierzadki temat sprzątania – te p...
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania gł&...
ABC ogrodu to książka, która powstała w oparciu o wieloletnie doświadczenie ekspertów w dziedzinie ogrodnictwa, Larsa-Erica Samuelssona i Ulfa Schenkmanisa, którzy od ponad trz...
Wędlinę można przygotować w domu samodzielnie! Od tej chwili zrobienie swojskiej wędliny będzie łatwe!Sami zdecydujecie, co dać do środka i jak powinna smakować. Cosima Bellersen Quirin...
Poradnik pokazuje, czym należy zająć się w ogrodzie w kolejnych miesiącach i jak pielęgnować rośliny w domu. Znajdziesz w nim wszystko: od dużych robót wykonywanych w ogrodzie, jak przekopan...
Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospis&o...
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach. Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi krok po kroku zasady pracy za barem ...
Poradnik zawierający fachową wiedzę z zakresu szczegółowej budowy, regulacji, sterowania, ochrony i konserwacji roweru.Jest przeznaczony zarówno dla monterów roweró...
W książce przedstawione zostały przepisy na potrawy, które można przyrządzić na łonie natury i w warunkach domowych. Wśród nich są nie tylko dania tradycyjne, ale również orygi...
Kiedy odkryjesz, że zostaniesz mamą, w twojej głowie pojawiają się niezliczone pytania i wątpliwości, które chciałabyś jak najszybciej wyjaśnić. Niniejsza publikacja okaże się ogromnie przyd...