Bogaty wybór sprawdzonych, dekoracyjnych i wytrzymałych krzewów, bylin i kwiatów ciętych. Zawiera opisy 333 roślin posortowane alfabetycznie według nazw gatunkowych. Najbardzie...
Książka adresowana jest zarówno do początkujących miłośników ogrodnictwa, jak i tych, którzy o uprawie pomidorów już coś wiedzą. W tym zwięźle i przystępnie napisanym pr...
Zasłony i rolety nie tylko chronią nas przed wścibskimi spojrzeniami sąsiadów, ale także sprawiają, że pomieszczenia stają się bardziej nastrojowe, eleganckie i przytulne.W tym praktyc...
Dzikie krzewy owocowe można opisać w kilku słowach: są wyjątkowo piękne, wytrzymałe, łatwe w uprawie i mało wymagające. Czegóż chcieć więcej? A to przecież nie koniec ich zalet – owoce...
Wszyscy wiemy, że psy potrafią „mówić” – ale jak odczytać to, co chcą nam przekazać? Językiem ciała zwierzęta domowe nie tylko wyrażają własne potrzeby i uczucia, ale także...
W tym praktycznym poradniku dla hobbystów i majsterkowiczów znajdziesz wszystkie istotne informacje przydatne podczas budowy kominka lub pieca we własnym domu. Przedstawiono w n...
Zrównoważony i przemyślany sposób odżywiania się jest jednym z podstawowych warunków zachowania dobrego zdrowia. Zawartości tłuszczu, cholesterolu, czynnika sycenia i czynnika ...
Ściany o niezwykłych fakturach, odpowiednio dobrane kolory, połączenie kilku deseni – to wszystko może sprawić, że każde wnętrze nabierze niepowtarzalnego charakteru, który docenią zar...
Tartrazyna, polidekstroza i E133 – czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są b...
Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy n...
Jedzenie to jedna z ogromnych przyjemności, jakie oferuje nam życie. Cukrzyca nie oznacza, że musimy z nich rezygnować. Nie musisz wyrzec się wszystkich ulubionych dań, możesz z powodzeniem pr&oacu...
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domo...
Ikebana, japońska sztuka florystyczna, jest jednym z najbardziej wyrafinowanych wyrazów japońskiej estetyki. Ta wielowiekowa tradycja z biegiem lat przeszła ewolucję dającą początek wielu r&...
Bez dobrego jedzenia, dobrego wina i dobrych przyjaciół nie można świętować. Vicco von Bülow (Loriot)W dużym bądź małym kręgu, z okazji ślubu, chrzcin, spotkania bizne...
Trudno uwierzyć w to, że te wspaniałe kwiaty o delikatnych płatkach są dziełem ludzkich rąk. Powojnik, wiciokrzew, narcyz, tulipan, róża powstały z kawałków krepiny – marszczone...
Sztuka kulinarna ma w sobie coś z magii. Na jej niezwykłość wpływa różnorodność zapachów, aromatów, bogactwo kolorów i smaków. Są one owocem cierpliwych poszukiwa...
Pelargonie to wielość barw, różnorodność gatunków i łatwa uprawa.W tym bogato ilustrowanym poradniku znajdziecie odpowiedzi na pytania:* jakie odmiany pelargonii wybrać do...
Dlaczego palimy? Co skłania nas do sięgnięcia po papierosa? Z czego bierze się siła naszego nałogu? Dlaczego palenie tak szybko uzależnia i jakie zmiany wywołuje w organizmie?Nikotynizm...