Najnowsze, uaktualnione i uzupełnione wydanie bestsellera żywieniowego. Jak radzić sobie z emocjami i stresem bez zajadania ich? Dietetyczki z ogromnym doświadczeniem w leczeniu i pro...
Smakowita podróż bez biletu Ta książka zabierze cię w kulinarną podróż bez konieczności pakowania walizek. Znajdziesz w niej przepisy na dania roślinne, które są częścią tradyc...
Psy to coś więcej niż tylko członkowie naszych rodzin i wierni towarzysze — bywają też bohaterami! Sura pracuje jako strażaczka i potrafi uratować człowieka przysypanego po zejściu lawiny czy...
Nadchodzi kolejna rewolucja naukowa, a hstoria dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.Ziemia l...
Jeśli troszczysz się o zdrowie swoje i najbliższych, bliskie ci jest ekologiczne myślenie, chcesz mieć swój wkład w naprawianie świata, zacznij od diety planetarnej. To styl życia, któ...
Nowa książka autorki bestsellerowej Glukozowej rewolucji Męczą cię zachcianki, chroniczne zmęczenie albo uzależnienie od cukru? Budzisz się i nie masz w ogóle energii? To prawdopodobnie ozna...
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może&hel...
Możesz narysować wszystko! To ty rządzisz w tej książce! Możesz narysować kogokolwiek i cokolwiek zechcesz, a twoje rysunki będą opowiadały własne historie. A zatem puść wodze wyobraźni i zacznij r...
Nie sztuką jest schudnąć 10 kg w miesiąc, sztuką jest zbudować zdrowe nawyki, które utrzymają Twoje ciało w zdrowiu i formie do końca życia. SZTUKA KETO 2 to kontynuacja bestsellera n...
Rysuj zwierzęta, konie, jednorożce, dinozaury i pojazdy krok po kroku! Kochasz rysować ale masz wrażenie, że nie zawsze ci to wychodzi? Marzysz o tym, żeby nauczyć się rysować w ekspresowym tempie?...
Żeby się zachwycać, nie trzeba mieszkać w lesie – wystarczy rozejrzeć się przed blokiem, w parku, nad strumykiem. Wszędzie wokół rosną rośliny pozornie banalne – lebi...
Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu Samar Khanafer, finalistka trzeciej edycji MasterChefa i autorka dw&...
Nowe, poręczne wydanie superbestsellera! Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Marok...
Kulinarna podróż po dawnych Kresach Wschodnich Czym są wołyńskie kichyłki, poleska kulaga, litewskie mandryki czy gródeckie cebulniki? Co kryje się pod takimi nazwami jak ...
Sześć dramatycznych historii, które w swoim czasie nie schodziły z pierwszych stron gazet we Francji, w Szwajcarii i we Włoszech. Wszystkie wydarzyły się w Alpach, każda odcisnęła swó...
George Zaidan, absolwent chemii na prestiżowej uczelni, błyskotliwy i piekielnie zabawny naukowiec wyjaśnia, co nauka może (a czego nie potrafi) powiedzieć o składnikach produktów, któ...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia roślinna może być prosta jak bars...
Świętujemy! to książka, która ma na celu zbliżyć do siebie ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą „wszystkożercy”; fleksitarianie oraz tacy, którzy na dobre wyeliminowali ...
Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych na świecie. Pełno w niej warzyw, strączków i owoców, z których gotuje się z czułością i szacunkiem. Niemal każdy region, a nawet...
Gdy poznajemy Bellę Mackie, jej życie to katastrofa: niedawny rozwód i ciągnące się od lat problemy psychiczne sprawiają, że ledwo ma siłę zwlec się z kanapy i nie jest w stanie „wziąć...