W niniejszej książce tym, którzy dopiero zaczęli interesować się piłką nożną, przedstawiamy podstawową wiedzę na temat gry każdego dnia wzbudzając emocjonujące dyskusje wśród milion&o...
- 120 szybkich i łatwych w przygotowaniu przepisów, podzielonych na 7 kategorii- Zdrowe dania z powszechnie dostępnych składników- Wartości odżywcze każdej potrawy- ...
Kolejny album z cyklu pokazujący ciekawe miejsca Gdańska i Pomorza na dawnej pocztówce. Do tej pory ukazały się ”Jelitkowo na dawnej pocztówce”, "Wrzeszcz na da...
Pięknie wydana książka kucharska z historycznymi przepisami rodem z Ziemi Kłodzkiej.Książka oparta jest na publikacji Elfriede Rathmann”Asu schmeckt’s derhaame. Grafschaft Glatzer...
Z przyjemnością przedstawiamy książkę Jemy zdrowo i smacznie - 120 pysznych i lekkich przepisów na co dzień.Smakować będzie wszystkim: od juniorów po seniorów. W kuchni s...
W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Słowacja jest dobra na każdą porę roku. Najpiękniej jest jesienią, gdy niższe partie gór, porośnięte w większości lasami mieszanymi, pokrywają się różnorodnymi barwami. Zimą możemy na...
Książka jest próbą spojrzenia na kolekcjonerstwo z wielu, niekiedy bardzo odmiennych perspektyw. Zawiera wywiady z najsłynniejszymi polskimi kolekcjonerami sztuki współczesnej, ilustr...
Masz ochotę na przejażdżkę rowerem po Wrocławiu? Szukasz ciekawej trasy na weekendowy wypad z przyjaciółmi? A może jeździsz do pracy rowerem i pragniesz ominąć korki? W takim razie mamy coś ...
PONAD 150 PYSZNYCH PRZEPISÓW NA ZDROWE POSIŁKI DLA PRZYSZŁYCH MAM! No i stało się! Będziesz mamą! Na pewno towarzyszą ci nie lada emocje, a obok radości pojawia się także niepok...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Książka zawiera opis i klasyfikację ponad 250 ziół wykorzystywanych w ajurwedzie, wybranych ziół zachodnich oraz najważniejszych ziół orientalnych – zarówno indyjs...
Joga i ajurweda są wzajemnie uzupełniającymi się dziedzinami wiedzy o wspólnych korzeniach, które pozwalają osiągnąć pełne zdrowie, witalność i harmonię. Książka „Joga i ajurwed...
Unikalna publikacja, która zgłębia psychologiczne aspekty ajurwedy. Opisuje sposoby leczenia umysłu na wszystkich poziomach, od podświadomości po nadświadomość, uwzględniając także rolę diet...
Niniejszy tom przygotowany przez specjalistów z zakresu kultur i języków Wschodu i Afryki Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego był w zamierzeniu zbiorem artykuł&oacu...
Oddajemy do rąk Czytelników książkę, napisaną przez pracowników naukowych Wydziału Ogrodniczego Akademii Rolniczej w Poznaniu, z nadzieją, że znajdzie ona życzliwych odbiorców ...