W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mi...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Niniejszy tom przygotowany przez specjalistów z zakresu kultur i języków Wschodu i Afryki Wydziału Orientalistycznego Uniwersytetu Warszawskiego był w zamierzeniu zbiorem artykuł&oacu...
Kolejna świetna monografia „królowej polskiej kuchni”, tym razem poświęcona uroczystościom weselnym. Autorka opisuje różne weselne tradycje, tłumaczy symboliczne znaczenie...
Czy akacja jest akacją? Czy bez jest bzem? Dlaczego buk jest magiczny? Dlaczego czarownice uwielbiały brzozowe miotły? Jak zrobić kawę żołędziową i dlaczego powinniśmy ją pić? Czy marynowane skrzyd...
Ta książka nie jest kolejnym zbiorem przemądrzałych, dobrych rad na temat: jak być lepszym rodzicem. To głęboko zakorzeniony w osobistym doświadczeniu, przemyślany, dynamiczny i praktyczny podręczn...
Podstawowy podręcznik z zakresu pedagogiki specjalnej, w którym omówione są najważniejsze i aktualne zagadnienia tej dyscypliny:- specyfika niepełnosprawności fizyczno-ruchowych...
Książka kucharska: przewodnik po naszej kuchni, niezwykle różnorodnej i bogatej, czerpiącej z tradycji wielu narodów, przez wieki żyjących obok siebie. Dziesiątki przepisów, pi...
Autor jest instruktorem szachowym kl. I, a także sędzią szachowym kl. I. Przez wiele lat prowadził w Olkuszu zajęcia z grupą dzieci w wieku 4-6 lat. Jego wychowankami są min. Ola Lach i Kamil Tomsi...
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i spra...
W tomie "Jajka i sery" znalazły się receptury na rozmaite jajecznice, zapiekanki, placki, sałatki, pasty i wiele innych.Kanon tradycyjnej kuchni polskiej to pięknie ilustrowana seri...
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
Podstawowy podręcznik z zakresu pedagogiki specjalnej przybliżający najważniejsze i aktualne zagadnienia tej dyscypliny w Polsce i na świecie. Autorka wyczerpująco omawia zagadnienia poświęcone kon...
"Jazda rowerem górskim" to książka przedstawiająca w łatwy i zrozumiały sposób zawiłości technicznej jazdy na "góralu". Nie mamy tu na myśli jazdy na rowera...
Na początku był Internet. Potem ludzie zaczęli w nim handlować…Idea Biblii e-biznesu zrodziła się z prostej potrzeby stworzenia możliwie kompletnej skarbnicy wiedzy na temat prze...
Podstawowy podręcznik z zakresu pedagogiki specjalnej przybliżający najważniejsze i aktualne zagadnienia tej dyscypliny w Polsce i na świecie. Autorka wyczerpująco omawia zagadnienia poświęcone kon...
Aromatyczne kumkwaty, rambutany, papaje, pitaje, gujawy, szarony czy figi – owoców egzotycznych w sklepach jest dużo, tylko nie zawsze wiemy, jak je można wykorzystać. Hanna Szymanders...