0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Książki: Diety

Odpowiednia i urozmaicona dieta jest niezbędna dla utrzymania się w dobrym zdrowiu, a także kluczowa w procesie powracania do formy podczas choroby. Aby pomóc mądrze zwracać uwagę na to, co jemy, przygotowaliśmy w księgarni medycznej PZWL szereg przygotowanych przez ekspertów publikacji na temat różnych zagadnień związanych z dietą — od podręczników naukowych skierowanych do lekarzy i specjalistów do przewodników dietetycznych przeznaczonych dla osób chcących zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty odżywiania.

Znalazły się tutaj klasyczne pozycje poświęcone dietetyce, takie jak czwarte już wydanie podręcznika „Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka“ Hanny Ciborowskiej i Anny Rudnickiej (PZWL), skierowanego nie tylko do studentów i adeptów dietetyki. Warto również zwrócić także uwagę na znaną serię „Instytut Żywności i Żywienia zaleca“: opracowane przez ekspertów poradniki medyczne poświęcone zagadnieniom dietetyki w przypadku różnych chorób, od cukrzycy i otyłości do chorób nowotworowych.

Dla potrzeb osób aktywnych fizycznie opracowany został monumentalny, 900-stronicowy podręcznik „Dietetyka sportowa“ (Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak), w którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje służące między innymi indywidualnemu dopasowaniu diety do planu treningowego, a także opisy specjalnych potrzeb wynikających z występowania problemów zdrowotnych czy praktyczne porady i wskazówki dotyczące planowania jadłospisu względem rodzaju uprawianej dyscypliny sportowej. Publikacja przeznaczona jest zarówno dla amatorów, jak i profesjonalnych sportowców.

Szczególnie polecamy również publikacje poświęcone dietom roślinnym, skierowane nie tylko do osób niejedzących mięsa, ale również dietetyków i lekarzy. „Wege. Dieta roślinna w praktyce“ Iwony Kibil to przewodnik dopasowany do potrzeb wegan i wegetarian w Polsce, który szczegółowo opisuje, jak mądrze zbilansować dietę roślinną, aby uniknąć błędów żywieniowych i niedoborów. Książka opisuje nie tylko medyczne i zdrowotne aspekty diet roślinnych, ale zawiera również konkretne i praktyczne informacje, a także porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków i odchudzania. Podobną tematykę autorka podjęła również w „Wege rodzinie“, przewodniku powstałym z myślą o kobietach w ciąży, małych dzieciach i całych rodzinach decydujących się na dietę roślinną.

W naszej ofercie znalazł się również szczególny podręcznik do nauki języka angielskiego: „English for Dietetics“ (PZWL). To pierwsza w Polsce publikacja opracowana we współpracy nauczycieli języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki, przeznaczona nie tylko dla studentów tej dziedziny wiedzy. Podręcznik skierowany jest do osób znających angielski na poziomie B1/B2 i ma za zadanie ułatwić poznanie języka angielskiego z dziedziny dietetyki oraz ułatwić komunikację z obcokrajowcami zajmującymi się dietetyką — zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.

Znaleziono: 10 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Leczenie zaburzeń odżywiania - 11 %

Leczenie zaburzeń odżywiania

Pomost między nauką a praktyką

Jedną z podstawowych funkcji ciała jest odżywianie się. Pod wpływem najrozmaitszych czynników jeszcze nie do końca poznanych, u niektórych osób stosunek do własnego ciała i odż...
88,11 zł 99,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Metabolizm i żywienie Crash Course - O. Appleton - 11 %

Metabolizm i żywienie Crash Course

Redaktor: T. Brzozowski
Seria podręczników Crash Course to idealne antidotum na stres egzaminacyjny.Dzięki niej zaoszczędzisz czas i zyskasz pewność, że dysponujesz zebranymi w jednym miejscu informacjami, kt...
61,41 zł 69,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie na oddziałach intensywnej terapii - Singer P. - 11 %

Żywienie na oddziałach intensywnej terapii

Autor: Singer P.
W ostatnim czasie znacznie zmienił się profil pacjentów leczonych na oddziałach intensywnej terapii (OIT). Są to obecnie osoby coraz starsze, cierpiące na więcej niż jedną chorobę ostrą i pr...
83,66 zł 94,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Żywienie w sporcie - D. Benardot - 10 %

Żywienie w sporcie

Autor: D. Benardot
„W książce Żywienie w sporcie omówiono praktyczne wskazówki poparte dowodami naukowymi, które umożliwią poprawę wydolności fizycznej niezależnie od uprawianej dyscypliny ...
53,10 zł 59,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych - Laurent Chevallier - 11 %

60 zaleceń dietetycznych w wybranych stanach chorobowych

Powiązania między odżywianiem a powstawaniem chorób lub różnego rodzaju zaburzeń zdrowotnych zostały już niejednokrotnie potwierdzone i nie dotyczą one jedynie dolegliwości układu krą...
63,19 zł 71,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Dietetyka kliniczna - Tonia Reinhard - 11 %

Dietetyka kliniczna

"Dietetyka kliniczna" to wypełniony aktualną wiedzą zwięzły, kieszonkowy przewodnik, który dietetycy moga wykorzystywać w swojej codziennej praktyce. Książka może być równie...
80,10 zł 90,00 zł
Do koszyka Zobacz więcej
Pinch of Nom - Kate Allinson

Pinch of Nom

Książka (twarda)
Niedostępny
Pinch of Nom - Kate Allinson

Pinch of Nom

Wydawca: Bluebird Books
Slimming food has never tasted so good; the must-have first cookbook from the UK's most visited food blog.Sharing delicious home-style recipes with a hugely engaged online community, pi...
Niedostępny
Zobacz więcej
The How Not To Die Cookbook

The How Not To Die Cookbook

Książka (miękka)
Niedostępny
The How Not To Die Cookbook

The How Not To Die Cookbook

Wydawca: Bluebird Books
From the author of the international bestseller How Not To Die comes The How Not To Die Cookbook - a lavish, beautifully illustrated cookbook full of delicious recipes based on the groundbreaking n...
Niedostępny
Zobacz więcej
Metabolizm i żywienie - Lim Ming Yeong

Metabolizm i żywienie

Seria: CRASH COURSE
Podręcznik podzielono na części zawierające słownik podstawowych terminów biochemicznych, rozdziały opisujące metabolizm węglowodanów, kwasów tłuszczowych, białek i aminokwas&o...
Niedostępny
Zobacz więcej
Podstawy żywienia i dietoterapia - Outlet - Peckenpaugh Nancy J.

Podstawy żywienia i dietoterapia - Outlet

Redaktor: Danuta Gajewska
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych ...
OUTLET
Niedostępny
Zobacz więcej
Znaleziono: 10 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Popularność malejąco
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20