0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Żywienie dojelitowe i pozajelitowe

(Miękka)
4.16  (73 oceny)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 129,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 103,20 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

105,78 zł
Stan magazynowy:
Duża liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Żywienie dojelitowe i pozajelitowe

Żywienie dojelitowe i pozajelitowe to kompleksowy przewodnik dla osób pracujących z pacjentami wymagającymi leczenia żywieniowego, zawierający specjalistyczną wiedzę z zakresu żywienia klinicznego. W książce poruszono najważniejsze aspekty leczenia i profesjonalnego pielęgnowania pacjentów poddawanych terapii żywieniowej, zarówno w warunkach opieki stacjonarnej jak i ambulatoryjnej. Przedstawiono również zagadnienia związane z kwestią finansowania, dokumentowania i rozliczania procedur żywieniowych.

Wiedza teoretyczna i empiryczna przekazana przez interdyscyplinarny zespół autorów, reprezentujących kilkanaście ośrodków żywieniowych w Polsce, gwarantuje wieloaspektowe i dogłębne spojrzenie na skomplikowany proces leczenia żywieniowego. Publikację dedykujemy pielęgniarkom, studentom pielęgniarstwa, medycyny, dietetyki oraz wszystkim praktykom zainteresowanym leczeniem żywieniowym.

Recenzenci:

dr hab. n. med. Dorota Mańkowska-Wierzbicka

prof. dr hab. n. med. Agnieszka Szlagatys- Sidorkiewicz

Patronat merytoryczny:

Polskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego

  • Kategorie:
    1. Dietetyka
    1. Pielęgniarstwo
  • Język wydania: polski
  • EAN: 9788301231279
  • Liczba stron: 300
  • Wymiary: 17.6x25.0cm
  • Data premiery: 28.09.2023
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Krystyna Majewska

dr n.o zdr. Krystyna Majewska - Specjalista  w zakresie  żywienia pozajelitowego i dojelitowego w warunkach domowych. Przyczyniła się do rozwoju żywienia pozajelitowego w Polsce. Wieloletni pracownik Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Autorka i współautorka licznych publikacji  związanych z żywieniem klinicznym.  Członek Sekcji Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego , a w latach 2002-2010 członek zarządu Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego i Dojelitowego.   Od 2003 roku i obecnie   Kierownik Poradni dla Chorych Żywionych Pozajelitowo i Dojelitowo w Warunkach  Domowych  w Klinice Chirurgii Ogólnej i Żywienia Klinicznego Warszawie.

Lidia Bartoszewska

mgr piel. Lidia Bartoszewska - Pielęgniarka żywieniowa, pracownik naukowo - dydaktyczny, członek Zarządu Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego, wykładowca konferencji naukowo - szkoleniowych oraz licznych kursów dokształcających i specjalistycznych dla pielęgniarek, współautorka publikacji związanych z żywieniem klinicznym. Od 2004 roku związana z opieką nad pacjentami wymagającymi przewlekłej terapii żywieniowej. Obecnie pracuje jako pielęgniarka koordynująca Poradni Leczenia Żywieniowego SPSK Nr 4 w Lublinie oraz asystent w Zakładzie Żywienia Klinicznego UM w Lublinie.

Przemysław Matras

dr hab. n. med. Przemysław Matras, prof. UM - Specjalista chirurgii ogólnej i żywienia klinicznego. Ukończył Pomorską Akademię Medyczną w Szczecinie (obecnie Pomorski Uniwersytet Medyczny). Wieloletni pracownik Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, Kierownik Zakładu Żywienia Klinicznego UM w Lublinie. Od 1996 roku związany ze szpitalem SPSK Nr 4 w Lublinie. Od 2005 roku kieruje Poradnią Leczenia Żywieniowego SPSK Nr 4 w Lublinie. Od roku 2019 jest prezesem Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego.

Inni Klienci oglądali również

90,09 zł 99,00 zł
Do koszyka

Żywienie w czasie ciąży i karmienia piersią

Prawidłowe odżywianie kobiety w okresie poprzedzającym ciążę oraz podczas ciąży ma bardzo duże znaczenie dla zapewnienia optymalnego rozwoju płodu, zdrowia dziecka po urodzeniu, w pierwszych latach jego życia, a tak...
171,38 zł 209,00 zł
Do koszyka

Żywienie w chorobach serca

Choroby układu krążenia (ChUK) są dla współczesnego świata ważnym wyzwaniem zdrowotnym. Są najważniejszą przyczyną zgonów w krajach rozwiniętych.  Oddajemy do rąk czytelników jedną z pierwszych na polskim rynku wydawniczym książkę kompleksowo t...
75,65 zł 89,00 zł
Do koszyka

Żywienie zwierząt i paszoznawstwo Tom 2

Druga część podręcznika akademickiego dotyczącego żywienia zwierząt i paszoznawstwa.W tomie tym autorzy omówili podstawy szczegółowego żywienia zwierząt - bydła, owiec, kóz, świń, koni, kur, indyków, gęsi, kaczek...
101,15 zł 119,00 zł
Do koszyka

Żywienie człowieka Tom 1

Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie p...
81,18 zł 99,00 zł
Do koszyka

Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności

Zapewnienie interdyscyplinarnej opieki pacjentowi z rozpoznaną insulinoopornością stanowi podstawową profilaktykę cukrzycy typu 2. Istnieje coraz większa potrzeba wprowadzania działań ograniczających rozwój tej chor...
153,79 zł 169,00 zł
Do koszyka

Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej

Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej „gorących” zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może być wpływ mikroorganizmów jelitowych...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!