0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Salt, Fat, Acid, Heat

(Twarda)

Mastering the Elements of Good Cooking

0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 159,00 zł
Najniższa cena z 30 dni: 106,98 zł
Cena produktu

Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.

Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.

Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.

111,29 zł
Stan magazynowy:
Średnia liczba
Dostępność:
w magazynie
Dostawa i płatność
Cennik dostaw
- Zamówienia od 299 zł wysyłamy GRATIS!
- Zamów z DPD (kurier lub punkty) do 19:30, a Twoją paczkę wysyłamy jeszcze dziś i dostarczymy jutro!
Uwaga! Dotyczy dni roboczych (poniedziałek-piątek, z bez dni wolnych od pracy) oraz towarów dostępnych w magazynie. Paczki dostarczamy wyłącznie na terenie Polski, jeśli wartość zamówienia przekroczy 500 zł nie oferujemy płatności przy odbiorze.

Przedpłata (Przelewy24)         do 299 zł   od 299 zł
ORLEN Paczka
9,99 zł 0 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 10,99 zł 0 zł
Pocztex 11,99 zł 0 zł
InPost Paczkomaty 24/7
13,99 zł  0 zł
Kurier DPD
12,49 zł 0 zł
Punkty odbioru DPD
10,99 zł 0 zł
Odbiór w Księgarni PWN
0 zł 0 zł



Płatność przy odbiorze         do 299 zł   od 299 zł
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka 14,99 zł 0 zł
Pocztex 15,99 zł 0 zł
Kurier DPD
16,49 zł 0 zł
Dodaj do schowka

Salt, Fat, Acid, Heat

While cooking at Chez Panisse at the start of her career, Samin Nosrat noticed that amid the chaos of the kitchen there were four key principles that her fellow chefs would always fall back on to make their food better: Salt, Fat, Acid and Heat.

By mastering these four variables, Samin found the confidence to trust her instincts in the kitchen and cook delicious meals with any ingredients. And with her simple but revolutionary method, she has taught masterclasses to give both professionals and amateurs the skills to cook instinctively.

Whether you want to balance your vinaigrette, perfectly caramelise your roasted vegetables or braise meltingly tender stews, Samin’s canon of 100 essential recipes and their dozens of variations will teach you how.

  • Kategorie:
    1. Dla pacjenta »
    2. Książki kucharskie
  • Język wydania: angielski
  • ISBN: 9781782112303
  • EAN: 9781782112303
  • Liczba stron: 470
  • Wymiary: 19.0x24.0cm
  • Waga: 1.50kg
  • Sposób dostarczenia produktu fizycznego
    Sposoby i terminy dostawy:
    • Odbiór osobisty w księgarni PWN - dostawa 2-3 dni robocze
    • Odbiór w InPost Paczkomaty 24/7 - dostawa 1 dzień roboczy
    • Kurier pocztowy (dostawa do domu lub pracy) - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór w Punktach Poczta, Żabka - dostawa 2 dni robocze
    • Punkty partnerskie ORLEN Paczka - dostawa 1-2 dni
    • Kurier (DPD) - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje:
    Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika
    • Całkowity czas oczekiwania na realizację zamówienia jest sumą czasu wysyłki podanej na stronie każdego produktu oraz czasu potrzebnego przewoźnikowi na dostarczenie paczki. Podane terminy dotyczą zawsze dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od pracy).
    • Wysyłkę zamówień prowadzimy jedynie na terenie Polski.
    • Dostawa do Księgarni PWN, punktów ORLEN Paczka, stacji Orlen, sklepów Żabka oraz Paczkomatów InPost nie jest realizowana dla zamówień z płatnością przy odbiorze.
    • Cena towaru na fakturze VAT jest podwyższona o ewentualny koszt transportu.
    • W przypadku zamówienia kilku towarów koszt przesyłki wybranej przez Klienta zostanie podzielony i przyporządkowany proporcjonalnie do cen kupionych produktów.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.

Inni Klienci oglądali również

102,46 zł
Do koszyka

Living Well Without Salt

Living Well Without Salt was written by Donald Gazzaniga, the creator of our current 'no salt' world. He was first to write a no salt, lowest sodium cookbook aimed at helping those who needed to cut salt out of their lives for survival or an improve...
506,34 zł
Do koszyka

Anti-Cancer and Mechanism of Action of Phytic Acid

Colon cancer is a major neoplastic disease affecting men and women worldwide. Rice bran is one of the richest sources of dietary fiber and contains phytonutrients, including phytic acid, known to possess various medicinal properties. Phytic acid, or in...
522,93 zł
Do koszyka

Reactive extraction of Levulinic acid

The reactive extraction of levulinic acid (0.4686 - 0.781 mol/L) using tri-n-butyl phosphate (0.3652 - 1.461 mol/L) and tri-n-octylamine (0.2264 - 0.9059 mol/L) in 1-hexanol, 1-octanol and 1-decanol from their dilute aqueous solutions are carried out. ...
266,28 zł
Do koszyka

HEAT TRANSFER CHARACTERISTICS OF VARIOUS FLUIDS

The study aims to provide knowledge about the heat transfer characteristics of five different fluids are water, carbon nanofluid, a mixture of ethanol and water, a mixture of methanol and water, a mixture of ethylene glycol and water using a heat excha...
99,41 zł
Do koszyka

Edisto Heat

Fire steals her breath and took her husband years ago, but Edisto Beach Police Chief Callie Morgan will have to face the flames again when an arsonist stalks the beach. One fire could be carelessness, but three? Trouble is, the all-too-easy suspect ...
34,07 zł 49,90 zł
Do koszyka

Extinguish the Heat. Runda piąta

Kiedy pochłonie nas żar, zdmuchnij popiół z mojego pokiereszowanego sercaZe światła w mrok. Z mroku w światło. Między cieniem i słońcem, rozpaczą i szczęściem, zwątpieniem i nadzieją. Victoria Clark porzuciła rodzinne Culver City, ab...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!