Publikacja Fitofarmaceutyki – oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. farm. Mirosławy...
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem...
Wiedza na temat podstawowych zasad diagnostyki i leczenia jest niezbędna każdemu lekarzowi. Wiadomości z obszernych podręczników akademickich, skupiających się na niuansach związanych z pato...
More than 100 vegetarian recipes celebrate the global flavor of today’s trend-setting Polish cuisine—all stunningly photographed. Michał Korkosz, the award-winning author of Fresh from ...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dot...
Podręcznik „Położnictwo. Diagnostyka różnicowa i terapia” ma interesujący układ. W pierwszej części poświęconej procesowi diagnostycznemu autorzy przedstawiają objawy i pokazują,...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Niniejsza monografia stanowi zbiór aktualnej wiedzy dotyczącej procesu starzenia się skóry oraz popularnych metod terapeutycznych anti-aging, może stanowić świetną bazę do nauki dla s...
Według niewielu dostępnych źródeł około 15-25% psów i kotów rasowych jest obciążonych wrodzonymi wadami rozwojowymi i chorobami dziedzicznymi. W ostatnich latach dokonał się d...
Claudio Zimaglia, fizjoterapeuta i osteopata DOE, a także członek założyciel Włoskiego Stowarzyszenia Fizjoterapeutów i Osteopatów Sportowych (Associazione Italiana Fisioterapisti e O...
While cooking at Chez Panisse at the start of her career, Samin Nosrat noticed that amid the chaos of the kitchen there were four key principles that her fellow chefs would always fall back on to m...
The Parisian baguette, crisp, golden and fragrant, is the best known and most iconic of all French loaves. But every region of France, and virtually every town and village, boasts its local special...
"Siła komunikacji" Charles Duhigg zagłębił się w to, jak się komunikujemy i co takiego robią najlepsi przyjaciele, wytrawni negocjatorzy i doświadczeni menadżerowie, że ludzie decydują się im zaufa...
A complete baking course from the world-renowned professional culinary school École Ferrandi Paris, dubbed the “Harvard of gastronomy” by Le Monde newspaper.From crun...
KALISTENIKA, czyli trening z ciężarem własnego ciała. UJECIE ANATOMICZNE.Zwiększ siłę, zbuduj masę, spal tłuszcz i zdefiniuj swoje mięsnie. Dzięki kolorowym ilustracjom anatomicznym, in...
This complete catalogue of all things canine is essential reading for dog lovers everywhere.From Beethoven to Toto, dogs have a special relationship with humans and are forever known as...
Designed for use as a home cooking class, this essential guide to mastering French culinary techniques and recipes features:•575 ILLUSTRATIONS, including 400 step-by-step photographs
THE BESTSELLING SWEDISH PHENOMENONWhat looks good and why?Design consultant Frida Ramstedt runs Scandinavia's leading interior design blog. In this book she distils the secrets of...
'Written by a World Barista Champion and co-founder of the great Square Mile roasters in London, this had a lot to live up to and it certainly does. Highly recommended for anyone into their coffee ...