0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY

Analiza jakości surowca mięsnego

(eBook)
0.00  (0 ocen)
 Dodaj recenzję
Rozwiń szczegóły
  • Druk: Warszawa, 2022

  • Wydanie/Copyright: wyd. 1

  • Autor: Praca Zbiorowa Pod Redakcją Beaty Kuczyńskiej

  • Wydawca: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego SGGW w Warszawie

  • Formaty:
    PDF (Watermark)
    Watermark
    Znak wodny czyli Watermark to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie najbardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.

Zwiń szczegóły
Cena katalogowa: 35,00 zł
31,50 zł
Dostępność:
online po opłaceniu
Dodaj do schowka

Analiza jakości surowca mięsnego

Obecnie konsumenci zwracają szczególną uwagę na jakość i skład produktów żywnościowych. Przemysł mięsny musi mieć więc zagwarantowany wysokiej jakości surowiec rzeźny, aby wyprodukować dobrej jakości produkt. W Polsce produkcja mięsa opiera się w głównej mierze na chowie i hodowli zwierząt gospodarskich (drobiu, trzody chlewnej, bydła), w mniejszej ilości koni, małych przeżuwaczy (owce, kozy) czy małych ssaków roślinożernych (króliki, nutrie), a także ryb żyjących w warunkach naturalnych lub fermowych. Część surowca mięsnego pozyskiwana jest również w wyniku prowadzenia gospodarki łowieckiej (sarny, dziki, kuropatwy).

Autorzy podręcznika omówili zagadnienia związane z obecną sytuacją na rynku mięsa w kraju i na świecie. Poruszyli temat czynników wpływających na jakość surowca mięsnego oraz jego walory dietetyczne i kulinarne nawet tak mało popularnych gatunków mięs, jak tych pochodzących od zwierząt łownych czy gęsi. Zwrócili również uwagę na najczęściej występujące wady mięsa. Nie mogło też zabraknąć informacji dotyczących uregulowań prawnych dotyczących organizacji kontroli bezpieczeństwa i jakości żywności pochodzenia zwierzęcego.

Podręcznik dedykowany jest przede wszystkim studentom zootechniki, bioinżynierii zwierząt oraz hodowli i ochrony zwierząt towarzyszących i dzikich, ale każdy potencjalny czytelnik znajdzie w niej cenne dla siebie informacje, np. o jakości kulinarnej różnych gatunków mięs.

  • Kategorie:
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Biochemia, biofizyka, genetyka
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Biologia, botanika, zoologia
    1. Ebooki i Audiobooki »
    2. Nauki o zdrowiu »
    3. Żywienie, dietetyka
    1. Dietetyka
  • ISBN: 978-83-8237-086-7
  • ISBN druku: 978-83-8237-085-0
  • Liczba stron: 324
  • Sposób dostarczenia produktu elektronicznego
    Produkty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po uprzednim opłaceniu (PayU, BLIK) na stronie Twoje konto > Biblioteka.
    Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.
    Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
  • Ważne informacje techniczne
  • Minimalne wymagania sprzętowe:
    • procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturach
    • Pamięć operacyjna: 512MB
    • Monitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bit
    • Dysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejsca
    • Mysz lub inny manipulator + klawiatura
    • Karta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/s
  • Minimalne wymagania oprogramowania:
    • System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows Mobile
    • Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5
    • Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScript
    • Zalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.
  • Informacja o formatach plików:
    • PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
    • EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
    • MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
    • Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
  • Rodzaje zabezpieczeń plików:
    • Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem.
    • Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
    Więcej informacji o publikacjach elektronicznych

Inni Klienci oglądali również

107,10 zł 119,00 zł
Do koszyka

Dobro prawne w strukturze przestępstwa. Analiza teoretyczna i dogmatyczna

Książka stanowi pierwsze monograficzne opracowanie, które w sposób kompleksowy odnosi się do ról i funkcji dobra prawnego w poszczególnych figurach karnistycznych, istotnych z punktu widzenia odpowiedzialności karnej j...
8,10 zł 9,00 zł
Do koszyka

Długowieczność – modelowanie i analiza ryzyk

Starzenie się populacji jest powszechnie uważane za wyzwanie dla przyszłości systemów bezpieczeństwa gospodarczego i społecznego. Niniejsza monografia została poświęcona zagadnieniom długowieczności oraz ich konsekwencjom ekonomicznym i finansow...
4,50 zł 5,00 zł
Do koszyka

Pan Tadeusz Adama Mickiewicza. Streszczenie, analiza, interpretacja

Szczegółowe i obszerne streszczenie, dokładna analiza, charakterystyka bohaterów, ważne pojęcia niezbędne przy omawianiu lektury, przykładowe zagadnienia, testy sprawdzające z kluczem, krzyżówki. Przejrzysty układ, wygodny format. ...
7,20 zł 8,00 zł
Do koszyka

Analiza strukturalna i treściowa obrazu filmowego. Punkt wyjścia ukształtowania warstwy dźwiękowej filmu

W przypadku muzyki filmowej i warstwy dźwiękowej świadomy wybór środków oznacza zastosowanie konkretnego rodzaju muzyki, konkretnego gatunku, faktury i formy, określonej dynamiki i instrumentacji. Oznacza również dobór takic...
4,50 zł 5,00 zł
Do koszyka

Świętoszek i Skąpiec Moliera. Streszczenie, analiza, interpretacja

Szczegółowe i obszerne streszczenie, dokładna analiza. Charakterystyka postaci. Przynależność gatunkowa – komedia (komedia charakterów). Problematyka Świętoszka – hipokryzja religijna. Probl...
27,90 zł 31,00 zł
Do koszyka

Argumentacja erystyczna. Analiza logiczna wybranych sofizmatów

Celem prezentowanego opracowania jest analiza najczęściej występujących sofizmatów, zwanych także chwytami erystycznymi. Mimo że sofizmaty tradycyjnie uznawane są za błędy argumentacyjne, w życiu codziennym bywają używane i często intuicyjnie oc...

Recenzje

Dodaj recenzję
Nikt nie dodał jeszcze recenzji. Bądź pierwszy!