Cena katalogowa – rynkowa cena produktu, często jest drukowana przez wydawcę na książce.
Najniższa cena z 30 dni – najniższa cena sprzedaży produktu w księgarni z ostatnich 30 dni, obowiązująca przed zmianą ceny.
Wszystkie ceny, łącznie z ceną sprzedaży, zawierają podatek VAT.
Przedpłata (Przelewy24) do 299 zł | od 299 zł | |
---|---|---|
ORLEN Paczka |
9,99 zł | 0 zł |
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka | 10,99 zł | 0 zł |
Pocztex | 11,99 zł | 0 zł |
InPost Paczkomaty 24/7 |
13,99 zł | 0 zł |
Kurier DPD |
12,49 zł | 0 zł |
Punkty odbioru DPD |
10,99 zł | 0 zł |
Odbiór w Księgarni PWN |
0 zł | 0 zł |
Płatność przy odbiorze do 299 zł | od 299 zł | |
---|---|---|
Odbiór w Punktach Poczta, Żabka | 14,99 zł | 0 zł |
Pocztex | 15,99 zł | 0 zł |
Kurier DPD |
16,49 zł | 0 zł |
Temat odżywiania, treningów i idealnego ciała oraz presja, by sylwetka odpowiadała określonemu kanonowi piękna, budzą wiele emocji, szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy social media nieustannie bombardują nas zdjęciami szczupłych, wysportowanych osób, modnymi dietami i treningami gwarantującymi natychmiastowy efekt odchudzający. Niestety takie wyidealizowane obrazki często wpływają na pojawienie się negatywnych emocji w stosunku do własnego ciała, co w konsekwencji może prowadzić do błędnego podejścia do odżywiania i nieprawidłowej relacji z jedzeniem.
„Psychodietetyka dla każdego, czyli o zdrowej relacji z jedzeniem”, to książka dla osób, które:
Publikacja dedykowana jest również dietetykom i studentom dietetyki, którzy chcą zgłębić swoją wiedzę z zakresu psychodietetyki oraz poznać ciekawostki i narzędzia, mogące ułatwić im pracę z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem.
Autorki są specjalistkami z zakresu żywienia: Joanna Jurek – doktor nauk biomedycznych ze specjalizacją immunologia i żywienie człowieka, jako pasjonatka badań naukowych przedstawia w książce najnowsze fakty i ciekawostki dotyczące dietetyki i psychologii żywienia; Kinga Wittenbeck – dietetyczka, psychodietetyczka, dzięki doświadczeniu w pracy z pacjentami z zaburzoną relacją z jedzeniem, wspiera czytelników na płaszczyźnie psychologicznej i psychodietetycznej na drodze do osiągnięcia zdrowej relacji z jedzeniem.
Recenzenci:
Dr n. med. Agata Dutkiewicz
Dr n. med. Daniel Śliż
Zachęcamy do zapoznania się z filmem:
Joanna Michalina Jurek – naukowczyni, doktor w dziedzinie nauk biomedycznych ze specjalizacją w immunologii i życiwniu człowieka, zdobyty w Ulster University w Irlandii Pólnocnej. Po zakończeniu studiów i obronie doktoratu w styczniu 2022, Joanna pracowała jako naukowiec w instytucie badawczym APC Microbiome w Cork (Irlandia), gdzie uczestniczyła w międzynarodowym projekcie mającym na celu opracowanie formuły postbiotycznej opartej na związkach aktywnych produkowanych przez bakterie probiotyczne podczas fermentacji, mającej na celu poprawę zdrowia kobiet ciężarnych i jej dzieci, poprzez korzystne działanie na mikrobiotę jelitową. Od maja 2023 roku Joanna pracuje jako starszy naukowiec w szpitalu klinicznym – instytucie badawczym The Vall d’Hebron w Barcelonie (Hiszpania), gdzie opracowuje suplementację wspierającą leczenie objawów zespołu przewlekłego zmęczenia, bólu i objawów po chorobie COVID-owej (long COVID syndrome), poprzez działanie regulujące aktywność mikrobioty jelitowej u tych pacjentów.
Joanna jest także edukatorką, mówczynią TEDx i autorką wielu publikacji naukowych, rekomendacji oraz artykułów popularnonaukowych, które pozwalają jej na dotarcie do jak największej grupy osób, co zostało wyróżnione w rankingu Forbes i McKinsey & Company – 25under25 (2020), Cosmopolitan (edycja US; 2018), a także Financial Times (2017). W wolnym czasie uwielbia biegać oraz dzielić się swoimi lifestylowymi odkryciami w ramach profilu na Instagramie – nutrii.jj. Od niedawna swoją wiedzą w praktyczny sposób dzieli się za pośrednictwem podcastu – NutriJJ Talks, który jest dostępny na platformie Spotify oraz YouTube.
Kinga Wittenbeck – dietetyczka, psychodietetyczka, w swojej codziennej praktyce pomaga osobom zmagającym się z kompulsywnym objadaniem i emocjonalnym jedzeniem. Ukończyła studia na Wydziale Technologii Żywności i Żywienia Człowieka we Wrocławiu, a następnie kontynuowała naukę na Wydziale Dietetyki w Krakowie. Jest też absolwentką Psychodietetyki na gdańskiej WSB, ale – jak sama mówi – jej edukacja nigdy się nie kończy, ponieważ chętnie bierze udział w kursach i szkoleniach poszerzających i uzupełniających jej wiedzę. Kinga kocha pomagać ludziom i postanowiła otworzyć prywatną praktykę, aby móc wspierać swoich klientów holistycznie. W pracy, oprócz sprawdzonych sposobów i konwencjonalnych narzędzi, wykorzystuje psychologię, coaching, aromaterapię, a nawet elementy terapii sztuką. Jest otwarta na badania naukowe, ale jednocześnie kieruje się swoją intuicją, a także podkreśla ważność kontaktu z własnym ciałem i emocjami. Jest przekonana, że zdrowie to stan równowagi pomiędzy ciałem, umysłem i duchem, a jej celem jest pomaganie klientom w osiąganiu tego stanu. Pełna empatii i zrozumienia zawsze stara się znaleźć indywidualne rozwiązania dla każdej osoby, z którą pracuje. Dzięki jej pomocy klienci zyskują wiedzę o właściwym odżywianiu i wypracowują zdrową relację z jedzeniem, a także nabywają umiejętności radzenia sobie ze stresem, adaptacyjnej ekspresji emocji i osiągania wewnętrznej równowagi. Kinga jest również autorką e-booków kulinarnych, prowadzi webinaria oraz kursy, jest mówcą i szkoleniowcem. Jej wiedza i doświadczenie pozwalają na tworzenie praktycznych materiałów i narzędzi, które pomagają ludziom osiągać swoje cele zdrowotne i życiowe. W publikacjach i prezentacjach dzieli się wiedzą i doświadczeniem, motywując innych do podejmowania pozytywnych zmian w swoim życiu. Kinga to również twórczyni WITTALNA PODCAST, który porusza tematy związane ze świadomym życiem, self-care i zdrowiem.