Kolejne, 3 wydanie znanego Atlasu treningu siłowego autorstwa Frédérica Delaviera.
Tak jak w poprzednich edycjach książka Atlas treningu siłowego. P...
Publikacja Fitofarmaceutyki – oparte na dowodach naukowych kompendium leczniczych produktów ziołowych została przygotowana pod redakcją naukową prof. dr. hab. n. farm. Mirosławy...
Publikacja Olejki eteryczne w profilaktyce i leczeniu chorób infekcyjnych została przygotowana pod redakcją prof. dr hab. n. farm. Anny Malm wspólnie z zespołem...
W książce zaprezentowano szczegółowe i udokumentowane informacje na temat korzyści, jakie dają ćwiczenia rozciągające oraz przedstawiono najlepsze sposoby ich. Instrukcje do przeprowadzenia ...
More than 100 vegetarian recipes celebrate the global flavor of today’s trend-setting Polish cuisine—all stunningly photographed. Michał Korkosz, the award-winning author of Fresh from ...
Jest to drugie, uaktualnione wydanie podręcznika, które uwzględnia osiągnięcia nauk biologicznych i medycznych. Omówiono w nim zagadnienia dotyczące wydolności fizycznej organizmu, metody jej pomia...
Wiedza na temat podstawowych zasad diagnostyki i leczenia jest niezbędna każdemu lekarzowi. Wiadomości z obszernych podręczników akademickich, skupiających się na niuansach związanych z pato...
Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowy...
Książka przedstawia metodę treningu według Delaviera, która najskuteczniej pozwala nabrać siły oraz masy mięśniowej, a także pięknie ukształtować sylwetkę. Dodatkową jej zaletą jest możliwoś...
Zioła cieszą się ogromną popularnością – nic dziwnego, bo ich zastosowanie jest bardzo szerokie. Wzbogacają smak potraw, pozytywnie wpływają na zdrowie, pięknie pachną, polepszają jakość plon...
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów...
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualn...
Największą wartością tej książki są doskonałej jakości zdjęcia naturalnych preparatów sekcyjnych uzupełnione kolorowymi rycinami, w znakomity sposób przedstawiające poszczególn...
Wysiłek sportowy pociąga za sobą wielkie wydatki energetyczne. Przy wyrównanym poziomie wyszkolenia zawodników w sporcie wysoko kwalifikowanym żywienie często staje się czynnikiem decydującym o zwy...
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie...
Nagłe zatrzymanie krążenia (NZK) w trakcie lub w niedługim czasie po aktywności sportowej to zawsze zdarzenie niezwykle dramatyczne, ponieważ występuje w sposób nieprzewidziany i najczęściej dot...
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka...
Niezastąpiony ilustrowany przewodnik po najczęstszych zabiegach diagnostycznych i terapeutycznych wykonywanych w praktyce weterynaryjnej lekarza małych zwierząt.Ponad 900 fotografii i rysunk&...
Designed for use as a home cooking class, this essential guide to mastering French culinary techniques and recipes features:•575 ILLUSTRATIONS, including 400 step-by-step photographs