0 POZYCJI
KOSZYK PUSTY
Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20
Analiza i ocena jakości żywności - Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka

Analiza i ocena jakości żywności

Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak r&oac...
eBook (pdf)
31,50 zł 35,00 zł
Do koszyka
Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów - Inga Klimczak

Badania sensoryczne w ocenie jakości produktów

Atrakcyjność sensoryczna żywności stanowi jeden z najważniejszych czynników wpływających na decyzje zakupowe. Eksponowanie walorów organoleptycznych, odwoływanie się w kampaniach prom...
eBook (pdf)
16,20 zł 18,00 zł
Do koszyka
Elementy aparatury chromatograficznej w badaniach adsorpcji i katalizy - Piotr M. Słomkiewicz

Elementy aparatury chromatograficznej w badaniach adsorpcji i katalizy

W monografii przedstawiono najnowsze rozwiązania urządzeń służących do dozowania próbek stosowanych w pomiarach adsorpcji oraz chromatografii analitycznej i inwersyjnej. Przedstawiono r&oacu...
eBook (pdf)
10,40 zł 11,55 zł
Do koszyka
Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Inżynieria produkcji żywności - zagadnienia wybrane

Niniejsze materiały dydaktyczne napisane zostały z myślą o studentach kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji studiów pierwszego stopnia (studiów inżynierskich, stacjonarnych i ni...
eBook (pdf)
18,90 zł 21,00 zł
Do koszyka
Jakość dermokosmetyków w ocenie konsumentów i ekspertów - Paulina Malinowska

Jakość dermokosmetyków w ocenie konsumentów i ekspertów

Celem badań przedstawionych w książce było zidentyfikowanie i ocena różnicy w jakości dermokosmetyków w porównaniu do kosmetyków, przy uwzględnieniu cech produktó...
eBook (pdf)
32,40 zł 36,00 zł
Do koszyka
Nanomateriały haloizytowe w adsorpcji i fotokatalizie heterogenicznej - Beata Szczepanik

Nanomateriały haloizytowe w adsorpcji i fotokatalizie heterogenicznej

Nanotechnologia jest obecnie bardzo dynamicznie rozwijającą się interdyscyplinarną dziedziną nauki, która łączy takie dyscypliny, jak: fizyka, chemia, biologia, biotechnologia, medycyna, far...
eBook (pdf)
16,07 zł 17,85 zł
Do koszyka
Ochrona drewna - surowca i materiału - Adam Krajewski

Ochrona drewna - surowca i materiału

Kompleksowa i wielowątkowa praca z pogranicza nauk przyrodniczych i inżynieryjno-technicznych. W publikacji dogłębnie omówiono problematykę diagnostyki biodegradacji drewna oraz fizycznych i...
eBook (pdf)
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka
Podstawy biochemii dla towaroznawców - Alina Piotraszewska-Pająk

Podstawy biochemii dla towaroznawców

Redakcja: Marian Filipiak
Celem podręcznika jest zapoznanie czytelnika z podstawami biochemii oraz z wykrywaniem i analizą ilościową obecnych w produktach spożywczych substancji biologicznych. Autorzy skoncentrowali się na ...
eBook (pdf)
28,35 zł 31,50 zł
Do koszyka
Procesy technologiczne oczyszczania wody i ścieków. Laboratorium - Lidia Reczek

Procesy technologiczne oczyszczania wody i ścieków. Laboratorium

Podręcznik swym zakresem obejmuje tematykę oczyszczania wody i ścieków. Został podzielony na pięć części: oczyszczanie wody, oczyszczanie ścieków, metodyka oznaczeń wybranych parametr...
eBook (pdf)
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka
Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności - Ewa Sikorska

Spektroskopia optyczna w ocenie jakości żywności

Autor: Ewa Sikorska
Celem monografii jest przedstawienie zagadnień związanych z zastosowaniem metod spektroskopii optycznej w połączeniu z chemometrią do oceny różnych aspektów jakości żywności.Ze ...
eBook (pdf)
25,20 zł 28,00 zł
Do koszyka
Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania - Ryszard Zieliński

Surfaktanty. Budowa, właściwości, zastosowania

Surfaktanty są bardzo liczną grupą substancji zarówno pochodzenia naturalnego, jak i otrzymywanych na drodze syntezy chemicznej. Znaczne zainteresowanie tymi związkami wynika z ich dużej akt...
eBook (pdf)
135,00 zł 150,00 zł
Do koszyka
Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego - Gabriela Rutkowska

Wpływ dodatku popiołu lotnego ze spalania osadów ściekowych na wybrane właściwości betonu zwykłego

Tematyka monografii wpisuje się dominujący trend w dziedzinie kompozytów cementowych – wykorzystanie ubocznych produktów spalania węgla do modyfikacji betonu w celu uzyskania ni...
eBook (pdf)
36,00 zł 40,00 zł
Do koszyka
Wybrane instrumentalne metody analizy wyrobów i procesów - Anna Gliszczyńska-Świgło

Wybrane instrumentalne metody analizy wyrobów i procesów

Materiały do ćwiczeń
Analiza instrumentalna jest zbiorem technik i metod badawczych, stosowanych w analizie chemicznej zajmującej się wykrywaniem (analiza jakościowa) i oznaczaniem zawartości (analiza ilościowa) składn...
eBook (pdf)
13,50 zł 15,00 zł
Do koszyka
Znaleziono: 13 pozycji
Przeglądaj:
Sortuj według:
  • Trafność
  • Popularność rosnąco
  • Popularność malejąco
  • Od najstarszych
  • Od najnowszych
  • Cena rosnąco
  • Cena malejąco
  • Tytuł od A do Z
  • Tytuł od Z do A
  • Autor od A do Z
  • Autor od Z do A
  • Wydawca od A do Z
  • Wydawca od Z do A
Trafność
Wyświetl:
  • 20
  • 40
  • 80
20