Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Publikacja Biologia 1. Podręcznik została przygotowana dla uczniów klasy 1 szkoły branżowej I stopnia. Tom pierwszy zawiera treści pozwalające zrealizować wymagania przewidziane w podstawie ...
Biologia 1. Zeszyt ćwiczeń składa się z 17 kart zgrupowanych w 5 działów: Badania biologiczne Metody badawcze w biologii Metody badawcze stosowane w ...
Podręcznik Biologia 2. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów drugiej klasy liceów ogólnokształcących i techników. Tom ten pozwala kontynuować opanowanie mat...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 szkoły branżowej I stopnia, którzy ukończyli ośmioletnią szkołę podstawową. Ostatni tom z tej serii autorki poświęciły re...
Podręcznik Biologia 3 został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników. Publikacja z zakresu podstawowego zawiera treści pozwalające zrealiz...
Podręcznik Biologia 3. Zakres rozszerzony został przygotowany dla uczniów klasy 3 liceów ogólnokształcących i techników, którzy kontynuują naukę przedmiotu biolog...
Ze wstępu:Język chemiczny ciągle ewoluuje. W kontekście zachodzących zmian niezwykle ważne jest podążanie za wytycznymi IUPAC oraz Komisji Terminologii Chemicznej Polskiego Towarzystwa Chemic...
Od Autorów"Inspiracją do powstania niniejszego opracowania stały się zajęcia prowadzone przez nas w ramach Warsztatów Maturalnych – „Ostatni dzwonek przed matur...
Kolejny tom repetytorium omawiający zagadnienia związane z chemią organiczną. Książka poświęcona jest związkom organicznym zawierającym azot oraz cukrom.Składa się z dwóch przepl...
Ze wstępu:Drodzy Czytelnicy,chemia organiczna jest jednym z najbardziej fascynujących działów chemii, a liczb i różnorodność związków organicznych nie znajduje sobi...