Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysł...
Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych.Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat powoduj...
Celem publikacji jest przybliżenie wiedzy na temat mikrobiomu oraz możliwości wykorzystania zjawisk antagonistycznych i synergistycznych interakcji zachodzących między drobnoustrojami. Autor podjął...
Na treść skryptu składa się zestaw zróżnicowanych tematycznie zadań, mających na celu przybliżenie studentom praktycznego poznania całego przekroju procesu biotechnologicznego – od pro...
Rzepak ozimy to roślina, która najdłużej znajduje się na polu spośród wszystkich upraw rolniczych. Z tego powodu jest narażona na atak ze strony agrofagów już od wczesnej jesie...
Otrzymywanie wysokich plonów wiąże się z zapewnieniem zbożu odpowiedniej ilości składników pokarmowych, a także ochroną roślin przed zagrażającym im agrofagami. Jednak by było to możl...