Książka „Atlas Rzepak. Identyfikacja agrofagów, niedoborów pokarmowych i innych czynników” pod redakcją prof. dr hab. Marka Mrówczyńskiego i dr inż. Przemysł...
Strączkowe. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych oraz inne wybrane czynniki.Atlas najważniejszych chwastów, chorób i szkodników zagrażając...
Atlas Zboża. Identyfikacja agrofagów i niedoborów pokarmowych.Producenci roślin zbożowych w naszym kraju borykają się z wieloma problemami. Zmieniający się klimat powoduj...
CZYNNIKI PRODUKCJI WSPÓŁCZESNYCH PRZEDSIEBIORSTWPodstawowym problemem badawczym w ekonomii jest zjawisko rzadkości, czyli jak ludzie (jednostka i społeczeństwo) radzą sobie z ograniczo...
Rzepak ozimy to roślina, która najdłużej znajduje się na polu spośród wszystkich upraw rolniczych. Z tego powodu jest narażona na atak ze strony agrofagów już od wczesnej jesie...
PROBLEM ZADŁUŻENIA W FORMIE OBLIGACJI KORPORACYJNYCH W STREFIE EURO PO KRYZYSIECelem artykułu jest próba oceny zmian wielkości długu korporacyjnego emitowanego w formie obligacji denom...
Słowem redaktorówMonografia „Wybrane aspekty w zarządzaniu organizacją XXI wieku” jest efektem teoretycznych i praktycznych badań wielu autorów z różnych ośro...
Otrzymywanie wysokich plonów wiąże się z zapewnieniem zbożu odpowiedniej ilości składników pokarmowych, a także ochroną roślin przed zagrażającym im agrofagami. Jednak by było to możl...