Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w su...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
Słownik przeznaczony jest dla studentów chemii, pracowników naukowych specjalizujących się w chromatografii i technikach elektromigracyjnych, a także osób zatrudnionych w labor...
W książce znalazły się niezbędne informacje z zakresu technicznych aspektów projektowania mechanicznego. Przeznaczona jest ona głównie dla studentów i pracowników wydzia...
W książce znalazły się niezbędne informacje z zakresu technicznych aspektów projektowania mechanicznego. Przeznaczona jest ona głównie dla studentów i pracowników wydzia...
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych.
Tom 2 składa się z 4 części.
Unikatowa publikacja, która kompleksowo i w przystępny sposób przedstawia aktualne sposoby wykorzystania nowoczesnych, proekologicznych odnawialnych źródeł energii (OZE)....
Unikatowa publikacja, która kompleksowo i w przystępny sposób przedstawia aktualne sposoby wykorzystania nowoczesnych, proekologicznych odnawialnych źródeł energii (OZE)....
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Kompendium wiedzy na temat spektroskopii IR i ramanowskiej! Spektroskopia oscylacyjna jest jedną z podstawowych technik badawczych w szeroki sposób stosowaną w badaniach fizyko-chemicz...
Publikacja prezentuje metody oczyszczania powietrza, wody i gleby skażanych podczas produkcji energii w zakładach energetycznych, przemysłowych oraz gospodarstwach domowych. Przedstawia technologie...
Publikacja prezentuje metody oczyszczania powietrza, wody i gleby skażanych podczas produkcji energii w zakładach energetycznych, przemysłowych oraz gospodarstwach domowych. Przedstawia technologie...
Zespoły roślinne to podstawowe jednostki pozwalające opisać i wyodrębnić przestrzennie roślinność dowolnego obszaru. Znajdują one zastosowanie w ochronie przyrody, są podstawą identyfikowania siedl...
Hasło "Europejski wymiar bezpieczeństwa energetycznego" nie ma swojej literatury przedmiotu, nie znalazło dotąd też swego odzwierciedlenia w publicystyce, jest jednak rozpoznawalne i czyt...
"„Las – świątynia życia” to album dla wszystkich kochających leśną przyrodę. Opowiada o życiu lasu zdjęciami wykonanymi przez leśników. W swej pracy wykorzystują oni z...
Owady to przeważnie niewielkie zwierzęta żyjące w ogrodzie, pod kamieniami, a także w domu. Powszechnie nazywane są insektami. Mają zawsze sześć nóg, po trzy z każdej strony tułowia i trzycz...
Skąd pochodzą węże? Czy wypełzły z morza? Czy były to gady ryjące w ziemi? Jak wszystkie żyjące stworzenia, węże powstały dzięki ewolucji, która umożliwia gatunkom dostosowanie ich ciał i zw...
Środowisko, w którym żyjemy, jest niszczone głównie przez przemysł oparty na energetyce konwencjonalnej wykorzystującej paliwa naturalne: węgiel, ropę naftową i gaz ziemny. Sposobem n...
Środowisko, w którym żyjemy, jest niszczone głównie przez przemysł oparty na energetyce konwencjonalnej wykorzystującej paliwa naturalne: węgiel, ropę naftową i gaz ziemny. Sposobem n...