Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb...
Proponowane przepisy są łatwe, sprawdzone i dlatego przygotowywane według nich potrawy zawsze się udają, a przyrządzenie ich nie wymaga dużo czasu. Książka adresowana głównie do zapracowanyc...
Zamieszczone tu przepisy, podzielone na cztery pory roku według dostępności potrzebnych składników, można potraktować dosłownie lub jako inspirację dla własnych pomysłów i eksperyment...
Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej, ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej k...
Radość ze spotkania przy grillu w gronie rodziny czy przyjaciół będzie niewątpliwie większa, gdy współbiesiadnicy pochwalą nas za nowe, wspaniałe wrażenia smakowe. Żeby pikantne żeber...
Prawdziwa Kuchnia Polska to dzieło wyjątkowe zawierające niezwykle obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i...
W książce znajdziecie tradycyjne, sprawdzone przez wiele pokoleń gospodyń oraz nowe, oryginalne sposoby na przygotowanie smakowitych przetworów.Marynowany kalafior, sałatka z kabaczk&o...
Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób – właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje mięso, ale i poprawia jego smak.W swojej książce doświadczony masarz p...
Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania gł&...
Wędlinę można przygotować w domu samodzielnie! Od tej chwili zrobienie swojskiej wędliny będzie łatwe!Sami zdecydujecie, co dać do środka i jak powinna smakować. Cosima Bellersen Quirin...
Tu znajdziesz przepisy na różne sposoby przygotowania dań z pstrąga i łososia oraz jego odmian: semgi, nerki, gorbuszy czy kety. Nigdy się nie znudzi ryba wędzona, smażona, pieczona, w sałat...
Oto poradnik, z którego dowiesz się jak uwędzić lub upiec mięso. Wieprzowina, wołowina, baranina, dziczyzna czy też drób ? właściwe przygotowanie nie tylko konserwuje, ale i poprawia ...
Wybory Kulinarnego Bloga Roku to inicjatywa stworzona z miłości do jedzenia, skierowana do pasjonatów dobrej kuchni prowadzących blogi kulinarne. Konkurs doczekał się kolejnej już publikacji...
Marynowany kalafior, ocet estragonowy czy chrzanowy, sałatka z kabaczków, przekąska z dyni, sok z buraków, ostry sos po gruzińsku to tylko niektóre z przepisów, kt&oacut...
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach. Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi krok po kroku zasady pracy za barem ...
W książce przedstawione zostały przepisy na potrawy, które można przyrządzić na łonie natury i w warunkach domowych. Wśród nich są nie tylko dania tradycyjne, ale również orygi...
Krok po kroku nauczymy Cię, jak rozpoznawać poszczególne gatunki grzybów oraz warunki, w których rosną najchętniej. Poznasz także sposób ich zbierania i przechowywania n...
Ta książka z przepisami zabierze Cię w podróż szlakiem wspaniałych smaków i zapachów Francji, Hiszpanii, Włoch, Grecji, Niemiec i Danii. Kulinarne podróże po...
To kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.Wśród tradycyjnych p...
Kuchnia polska Hanny Szymanderskiej zawiera wiedzę o naszej wspaniałej kuchni: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej oraz kresowej, a treść przepis&...